Gelecek hedefleri için ter döktüler

93 yıllık tecrübesiyle öğrencilere kaliteli eğitim imkânı sağlayan TED Edirne Koleji, 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı okula giriş ve bursluluk sınavları devam ediyor. Kovid-19 salgını nedeniyle 5 güne yayılarak ve bireysel olarak gerçekleştirilen sınavın 4'üncü gününde 5.7.8.4'üncü sınıf öğrencileri sınav heyecanı yaşadı.

Gelecek hedefleri için ter döktüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji tarafından 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavları devam ediyor. Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen sınavda öğrenciler TED Koleji’ne girebilmek için ter döktü.

2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı okula giriş ve bursluluk sınavında öğrencilere, 15 Türkçe, 15 matematik ve 15 İngilizce sorusundan oluşan toplam 45 soru soruldu. Salgın nedeniyle öğrencilerin okulda kalma sürelerini kısa tutmak amacıyla sınavlar belli saatlere ve günlere yayıldı.

Çocuklarını sınava bırakan aileler okulu gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.  Çocuklara da sınav öncesi yedek maske ve hijyen seti dağıtıldı.

Geleceğe daha iyi hazırlanmak ve hedeflerine ulaşmak isteyen öğrenciler, TED Edirne Koleji’nin sağladığı fırsatı değerlendirerek sınavda şansını denedi.

“Gelecek için iyi bir eğitim şart”

Sınava gelirken biraz heyecanlı biraz da mutlu olduğunu söyleyen 5.sınıf öğrencisi Efe Şantay; “TED Koleji’nin eğitim kalitesini güzel buluyorum. Bu okuldan mezun olan tanıdıklarımız var. Şuanda çok güzel meslek sahibi oldular. İyi bir eğitim almanın gelecek için önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah sınavdan başarılı olup ben de bu okulda okuma isterim” dedi.

“Geleceğime olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum”

Heyecan içerisinde erkenden sınav için okula geldiklerini söyleyen 5. sınıf öğrencilerinden Ecrin Başer, Heyecanlı ve mutluyum. Umarım sınavım güzel geçer ve burs almaya hak kazanırım. Daha iyi eğitim almak ve geleceğe daha iyi hazırlanmak için ve bu okulda okumayı istiyorum. Buradan mezun olup yetişen bir sürü doktor, mühendis, iş insanı görüyoruz ve tanıyoruz. Benim de hedefimde göz doktoru olmak. İnşallah bu okulda okuma imkânım olursa geleceğime de olumlu güzel katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

“TED Koleji hedeflerimize ulaşmak için bir fırsat”

Okulu dışarıdan gördüğünde bile çok beğendiğini söyleyen Melek Eda Şirin; “Bursluluk sınavı için Silivri’den geldik. Bu okulda sınav yapılacağını arkadaşımın babasının aracılığı ile öğrendik. Böyle bir fırsat varken biz de bunu değerlendirmek istedik. Eğitim noktasında da çok iyi olduğunu sürekli duyuyoruz. Biz de burada okumak isteriz. Heyecanlı ve mutluyum. İnşallah sınav sonrası güzel sonuçlar alırız ve burada okumaya hak kazanırız.  İlerde doktor olmak istiyorum. Hedeflerime ulaşmak için de iyi bir okulda okuyup kendimi geliştirmek gerekir. Bunun için de TED Koleji’nin güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Her çocuk gibi ben de burada okumayı çok isterim”

Bursluluk sınavı için Silivri’den gelen Berra Seçil Burgaz; “Heyecanlı ve bir o kadar da mutluyum. Okulun içine girdiğimde çok etkilendim. Çok büyük ve çok güzel bir okul. Burada okumayı her çocuk gibi ben de çok isterim. Okulu biraz dolaşma fırsatımız oldu. Edirne’ye geldiğimizde yoldan geçerken de dış görünümü ilgimizi çekiyordu. Sınav açıldığını duyduk başvurduk. İnşallah başarılı olur ve burada okuma imkânı bulurum. İlerde avukat olma hedefim var. İnşallah geleceğe güzel bir eğitim alarak hazırlandığım zaman hedefime ulaşacağımı düşünüyorum. TED Koleji’nde okumayı çok isterim” dedi.

22 Şubat 2021 Pazartesi başlayan sınavlar, 26 Şubat Cuma sona erecek.

Özlem Ceylan- Burcu Temel