'Geçmişte olduğu gibi her zaman Gazilerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk Milleti'nin tarih boyunca şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmişe sahip olduğunu belirten İba, şehitlerin ve gazilerin vatanın onur ve gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

'Geçmişte olduğu gibi her zaman Gazilerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İba, Geçmişte olduğu gibi her zaman gazilerin destekçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Gazilerin, Anadolu topraklarını vatan kılma mücadelesinin öncüleri olduğunu aktaran Başkan İba, "Onların aziz hatıraları, milletimizin yüreğinde sonsuz bir saygı ve minnetle yaşamaya devam ediyor. Gazilik ve şehitlik, milletimiz için en büyük onur ve şeref kaynağıdır" dedi.

19 Eylül'ün Gaziler Günü olarak kabul edilmesinin önemine vurgu yapan Başkan İba, "Bu anlamlı gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gazilere olan vefa borcunun bir ifadesidir. Gazilerimize olan minnetimiz her zaman devam edecektir" şeklinde konuştu.

Vatan uğruna canlarını hiçe sayarak kendilerini feda eden şehit ve gazilerin haklarının ödenmez olduğunun altını çizen Başkan İba, "Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Gazilerimizin ve Şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik Unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü'nü bir kez daha kutluyoruz. Bu anlamlı gün, TBMM'nin milletimiz adına Gazilerimize olan vefa borcunun ödenmesinin yıldönümüdür" ifadelerine yer verdi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan İba, gazilere sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

Haber Merkezi