Geçmiş, 'İçme suyu ve asfalt yol konularına yeni dönemde ağırlık verilecek'

Edirne İl Genel Meclisinin eylül ayı toplantılarının ilki Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Vali Yunus Sezer'i meclis üyeleriyle birlikte ziyaret eden Geçmiş, içme suyu olmayan köyün kalmaması için çalışmaların yürütüleceğini açıkladı.

Geçmiş, 'İçme suyu ve asfalt yol konularına yeni dönemde ağırlık verilecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş eylül ayı 1. birleşimi öncesi Vali Yunus Sezer’le görüştü. Geçmiş, Vali Sezer’le işbirliği içerisinde yapılacak çalışmaları görüştüklerini belirtti.

Vali Sezer’in içme suyu olmayan köy kalmamasını gündemine aldığını söyleyen Geçmiş, “İçme suyu ve asfalt yol konularına yeni dönemde ağırlık verilecek. İlimize yeni atanan Edirne Valisi Yunus Sezer'i ziyaret ettik. Edirne'yle ilgili düşüncelerimizi, meclis üyeleri olarak paylaştık. Hem de kendisinin Edirne'ye bakış açısını öğrenmiş olduk. Öncelikli olarak Edirne'de içme susuz hiçbir köyün kalmayacağını, bununla ilgili kendi öz kaynaklarımızı, olmazsa Ankara merkezden yeni kaynaklar yaratarak bu sorunu 2024 yılında tamamen bitireceğini bize ifade etti. Ondan sonra da yeni kuracağımız ikinci derecede asfalt plantimiz Ekim ayında çalışmaya başlayacak. Soğuk asfalttan vazgeçiyoruz, bundan sonra tamamen köylerimizde sıcak asfalt, yatırım programında olmamasına rağmen ek program yaparak 2023'ün Aralık ayı sonuna kadar havaların da müsait olmasıyla, 40-50 kilometrelik asfalt planlıyoruz." Dedi.

Vali Yunus Sezer'in olumlu ve demokratik bir tutum sergilediğini de ifade eden Geçmiş, "Tabii valimiz, il genel meclis üyelerimizle birlikte ilçelere ve köyleri hepsini ziyaret edecek. Bir program dahilinde devam ediyor. Tüm meclis üyelerimizin kendi bulundukları bölgede, 'Benimle birlikte olsunlar. Gerekli olan muhtarlarımızla birlikte toplantı yaptığımızda birlikte bölgedeki sorunları tespit edelim. Çözümlerini de birlikte paylaşırız' diye çok olumlu, demokratik bir tavır sergiledi. Sayın valimize de buradan tekrar il genel meclis üyelerim adına da teşekkür ediyorum. İnşallah Edirne'ye sayın valimizin gelişiyle birlikte daha sağlıklı ve kalıcı eserler ve yatırımlar yaparız diyoruz." Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi