Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar anısına etkinlik düzenlendi

Edirne'de Çocuk Hakları Derneği tarafından '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar anısına  'Savaşa İnat, Bir Mum Yak!' etkinliği düzenlendi.

Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar anısına etkinlik düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazzeli çocuklar unutulmadı. Katledilen çocuklar Edirne'de anıldı. Edirne Çocuk Hakları Derneği tarafından kentteki bir parkta düzenlenen etkinlikte katılımcılara mum dağıtıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların  sona ermesi için bir araya gelen vatandaşlar, toprağa mumlarla "Barış" yazdı. 

Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan  Nur Yılmaz Ercin, Gazze’de haftalardır süren savaş dolayısıyla bu yıl kutlama yapmak yerine hayatını kaybeden çocuklar anısına bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi.

"Gazze’de öldürülen yaklaşık 5 bin çocuğun yasını tutmak adına kutlamıyoruz"

Çocukların, eğitim, nitelikli sağlık ya da oyun oynama haklarından, özgürce ve doyasıya yararlanma haklarını sağlamak en önemli öncelik demek yerine çocuklar öldürülmesin demek zorunda kalmanın çok zor olduğunu söyleyen Ercin, "Edirne Çocuk Hakları Derneği olarak, öncelikle, çocukların ellerinden alınan yaşam haklarına kavuşabilmeleri için müdahil olabilecek yeryüzünün tüm sorumlularını ve yetkililerini ortak akıl ve toplumsal vicdanla hareket etmeye çağırıyoruz. Bu yıl Dernek olarak, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü, Gazze’de öldürülen yaklaşık 5 bin çocuğun yasını tutmak adına kutlamıyoruz. Bu yıl sadece anıyoruz. Çocuklar için sözde laflarla bu günü geçirmek istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu yıl, öldürülen veya yaralanan her bir çocuk için tüm karanlıklara karşı, şiddete ve tüm savaşlara karşı herkese birer mum yakma çağrısında bulunan Ercin, "Kötülüğe ve ölüme inat, Yaşasın Çocuklar, Yaşasın Barış, Yaşasın Hayat!" İfadelerine yer verdi.

Düzenlenen etkinlik mumların toprağa yerleştirilmesinin ardından sorunsuzca sona erdi.

Doğukan Vurgun