Gazeteci yazar Uğur Mumcu vefatının 31. yılında unutulmadı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu vefatının 31'nci yıldönümünde Edirne'de düzenlenen törenle anıldı.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu vefatının 31. yılında unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör kurbanı gazeteci Uğur Mumcu ile şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan düzenlenen törenlerle anıldı. Edirne Belediye binası önünden başlayan kortej yürüyüşü Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile devam etti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından düzenlenen anma programında ADD Şube Başkanı Celil Özcan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Buradaki törenin ardından  Uğur Mumcu Parkı’nda basın açıklaması yapıldı ve anıta karanfil bırakıldı.

Mumcu'yu rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, hatırası önünde saygıyla eğildiklerini belirtti. Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve aydınlanma şehitlerini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Özcan, tüm devrim şehitlerini, rahmet, minnet ve özlemle andıklarını ve anıları önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

Mumcu’nun 31 yıl önce suikasta kurban gittiğini hatırlatan Özcan,  "24 Ocak’ta aydınlanma ve demokrasi yolunda Uğur Mumcu’yu ve Gaffar Okkan’ı yitirdik. Ayrıca, hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan, demokrasi, barış ve aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan, başta ilk aydınlanma şehidimiz Kubilay olmak üzere, Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Cavit Orhan Tütengil, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Onat Kutlar, Necip Hablemitoğlu gibi bedenen aramızdan ayrılan tüm Devrim şehitlerimizi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Törene, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Hakan İşcan, siyasi parti ve sivili toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anma etkinliği Uğur Mumcu’nun adının yaşatıldığı parkta bulunan büste kırmızı karanfiller bırakılmasının ardından sona erdi.

Doğukan Vurgun