Gaytancıoğlu, Gündemi Değerlendirdi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Farklı gündem başlıklarından bahseden Gaytancıoğlu tarımdan eğitime kadar her konuda açıklamalarda bulundu.

Gaytancıoğlu, Gündemi Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleştirdiği toplantıda önemli konuları ele alan Vekil Gaytancıoğlu, yerel basının üstündeki baskıyı Edirne’den yola çıkarak gerekli çalışmaları yapacağını ve meclise taşıyacağını söyledi.

“Hükümetin Projesini Destekliyoruz”

Ergenene’deki sorunlar üzerine özel bir ilgiyle çalıştıklarını ifade eden Gaytancıoğlu, hükümetin Ergene için bir çalışma başlattığını Islah Organize Sanayi Bölgesi diye bir boru hattıyla Marmara’nın yakınlarında bir yatırım yaptıklarını ve bunu desteklediklerini söyledi.

 “Kemal Şahin’den çağrı geldi”

Serbest Bölgesi kurucusu ve Edirne'de tekstil fabrikaları yatırımı olan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'in Edirne Milletvekillerini Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'ne davet ettiğini ve Şahin’in bölgenin aynısının Edirne’ye kurulması için kendilerinden destek istediğini belirtti.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'la Edirne’de böyle bir istihdam olanağının gerçekleşmesi için beraber hareket edeceklerini vurgulayan Gaytancıoğlu, "Kemal Şahin'in daveti üzerine Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde bir araya geldik. Orada incelemeler yaptık güzel bir görüşmemiz oldu. Çorlu'daki serbest bölgenin aynısını Edirne'ye kurmak istiyorlar. Edirne'de 10 bin kişilik istihdam, 1 milyar dolarlık yatırım ve yıllık 5 milyar dolarlık ticaret hacmi öngörülüyor. Bu konuda bizden destek istediler. Söz konusu Edirne olunca hepimiz destek vereceğimizi söyledik. Bu konuda bütün siyasi partilerin aynı kararda hareket etmesi lazım. Edirne'ye istihdam gelecekse yatırım gelecekse buna en büyük desteği veririz” ifadelerini kullandı.

“Tarımda İthalattan Vazgeçilmeli”

Tarımda ithalat odaklı olmaktan vazgeçip üretime destek verilmesi gerektiğini de söyleyen Gaytancıoğlu, “Bizde en fazla yetiştirilen ürünlerden bir tanesi çeltik ve ayçiçek ama ithal ediliyor. Ben üreticilerle konuştuğumda ürünlerin daha yüksek satılması gerektiğini söylüyorum. Gümrük vergilerinin daha aşağılara çekilmemesi gerektiğini tarım komisyonunda olan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a da belirttim. İthalatı sıfır gümrüğe getirmemiz en büyük zarar olur.” Dedi.

İpek Deniz