Evlenecek çiftler, tercihlerini tasarım ürünlerden yana kullanıyor

Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte artık evlenecek çiftler de sevdiklerine bir anı bırakmak için farklı tasarım ürünler tercih etmeye başladı. Edirne'de çiftlerin taleplerine yetişmek için geniş ürün yelpazesi sunan işletmeci Elif Aktaş, farklı tasarımlarla özel çeşitleri satışa sunduklarını belirtti.

Evlenecek çiftler, tercihlerini tasarım ürünlerden yana kullanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da açıldı. Düğün, nişan ve söz hazırlıklarına başlayan çiftler, özellikle merasimlerinde hediye edilecek ürünler için araştırmalar yaparak en özel ve anlamlı tasarımları seçiyor.

Çiftlerin, nikahlarına şahitlik eden misafirlerine o günün anısına armağan ettiği tüle sarılı klasik badem şekerleri, geçmişten gelen kültürünü son yıllarda faklı tasarım hediyeliklere bıraktı. Artık, süs olarak tüle sarılı şekerlerin yerine hediye olarak zevk ve tercihe göre hazırlatılan tasarım ürünler tercih ediliyor.

Çiftlerin talepleri doğrultusunda hazırlanan hediyelikler arasında bazen bir içimlik kahve, tadımlık çikolata ya da lokum bulunurken, bazen de buzdolabına yapıştırılan magnet, aksesuar olarak kullanılan obje ya da cam, anahtarlık, mum ve deniz kabuğu gibi malzemelerden yapılan fonksiyonel tasarımlar yer alıyor.

Çiftlerin taleplerini karşılamak için geniş bir ürün yelpazesi sunan Edirne’de Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, Gelin çiçeği, kına gecesi malzemeleri, nikah için hediyelikler ve gelin taçları gibi özel ürünlerin satışını yapıyor.

" İşlerimizde hareketlilik yaşanıyor"

Fiyatların ürün kalitesine göre değiştiğini belirten Aktaş, "Sezonun açılmasıyla birlikte hareketlilik başladı. Çok fazla yoğunluk var. Siparişleri yetiştirmek için gece saatlerine kadar çalışıyoruz. İnşallah bu şekilde devam eder. Bu yoğunluk bizi çok memnun ediyor. Çiftlerin mutlu olması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve hediyelik eşyaları yaparken çok özen gösteriyoruz” Dedi.

Nikah hediyeliklerinde çok fazla çeşidin mevcut olduğunu söyleyen Aktaş, “Bubble mumlar çiftler tarafından çok fazla tercih ediliyor. Belki de bubble mumların fiyatları uygun kaldığı için çiftlerin ilk tercih ettiği onlar oluyor. Epoksiler çok şık durduğu için çiftler bunu da çok fazla tercih ediyor. Pleksi, ahşap magnet modellerde tercih edilenler arasında” ifadelerine yer verdi.

Yoğunluktan dolayı gece gündüz demeden siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Aktaş, hediyelik eşya almak için çiftlere geç kalmamaları uyarısında bulundu.

Sezonun açılmasından dolayı çok yoğun olduklarını söyleyen Aktaş, çiftlerin en az 1 ay önceden gelip model beğenerek siparişlerini vermesi gerektiğine dikkat çekti. Siparişleri hazırlama süreci olduğunu ve 15 gün hatta bazı ürünlerde 1 ayı bulabildiğini aktaran Aktaş, hediyelik eşyalara yurtdışından da çok fazla talep olduğunu ifade etti.

İpek Esma Çeşme