Esnafın Eli Ayağı Olacak

Alışveriş yapmak için Edirne'ye gelen Bulgar ve Yunan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Ticaret Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bulgarca ve Yunanca sözlükler Ulus Pazarı'ndaki esnaflara dağıtıldı.

Esnafın Eli Ayağı Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, pazar esnafına genişletilmiş ve kapsamlı hale getirilmiş 280 kelimelik mini alışveriş sözlüklerini dağıttıklarını söyledi.

“Esnafa Kolaylık Sağlayacak”

Türkçe, Yunanca ve Bulgarca dillerde ticarette en çok konuşulan kelimelerden oluşan her dilde 280 kelimelik mini alışveriş sözlüğünün artık Edirne esnafının yardımcısı olacağını söyleyen Reisoğlu:” Komşu ülke vatandaşları pazarımız başta olmak üzere Edirne'de yoğun şekilde alışveriş yapıyor. Esnafın dil sorununu çözmek için geçtiğimiz aylarda el sözlüğü hazırlamıştık. Yapılan ortak çalışmayla daha profesyonel bir sözlük hazırlandı ve kentteki tüm esnaflara dağıtılmaya başlandı. Bizde pazarda 600 esnafımıza bu sözlükleri dağıttık. Çok faydalı olacak bir proje. Alışverişe yönelik kelimelerin bulunduğu çok kapsamlı bir sözlük oldu. Esnafımız bu sözlükler sayesinde yabancı müşterilerle kolaylıkla iletişim kurabilecek. Esnaflarımızın ilgisi de çok iyi.” Şeklinde konuştu.

                          

Esnafta Memnun

Sözlükler sayesinde dil sorununu önemli ölçüde çözdüklerini belirten esnaflar, yabancı misafirlere bu şekilde daha iyi hizmet ettiklerini ifade etti.