Esnaf indirime gitti: Tezgahlar şenlendi, vatandaş doyasıya alışveriş yaptı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ulus Pazarı, kavurucu sıcağa rağmen en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Geçtiğimiz yıla oranla pazarda fiyatların düştüğünü belirten Ulus Pazar'ı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, pazar esnafının satışı arttırma adına kampanya yaparak sürümden kazanma kararı aldığını belirtti.

Esnaf indirime gitti: Tezgahlar şenlendi, vatandaş doyasıya alışveriş yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıkları 30-35 dereceyi gördü. Kavurucu sıcağa rağmen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş yapmak için pazarın yolunu tuttu.

Uzmanlar 11.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde uyarılar yapıyor. Ancak alışveriş sevdalısı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sıcak havaya aldırış etmeden soluğu pazarda alıyor.

Bazı vatandaşlar şapka, gözlük ve şemsiye gibi materyallerle güneşten korunmaya çalışırken, hazırlıksız olarak dışarıya çıkanlar ise aşırı sıcaktan fenalık geçirdi.  Ulus Pazarı'nda sıcak havaya rağmen yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşandı, adeta adım atacak yer kalmadı.

Tezgahlarda kışlık ürünlerin yerini yazlık ve ince kıyafetlerin alması ile birlikte vatandaşlar da birbirinden çeşitli ve uygun fiyatlı ürünler için pazarı tercih etti.

Eşofman takımı, spor ayakkabı, çanta, halı ve kilim gibi ürünlere çok ilgi gösteren Bulgar turistler de havaların ısınmasıyla birlikte yazlık alışveriş için kentte yoğunluk oluşturdu. Pazar tezgahlarında birçok ürünün 100 TL olması da dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz haftalarda daha yüksek fiyatlardan satışa sunulan ürünlerin bu hafta fiyatlarının oldukça düştüğü görüldü. Bu durum hem pazar esnafına hem de vatandaşa yansıdı.

"Esnafımız fiyatlarda indirime gitti"

Geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda indirim olduğunu belirten Ulus Pazar'ı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, "Havalar ısınmaya başladı. Pazarda yoğunluk var. Artık tezgahlarda kışlık ürünlerin yerini yazlık kıyafetler almaya başladı. Bundan böyle hareketliliğin daha da artmasını bekliyoruz. Edirneli vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşı karşıyayız. Esnafımız satışı arttırma ve daha fazla sürüm olması adına fiyatlarda indirime gitti. Düşük fiyatla daha fazla ürünü daha çok müşteri ile buluşturmak adına atılan bu adım müşterilerimizi de sevindirdi" dedi.

İpek Esma Çeşme