Engelli koordinatörlüğü istişare toplantısı yapıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Hüma Hatun Kız Kur'an Kursu'nda tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

Engelli koordinatörlüğü istişare toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıda engelli vatandaşlara yönelik yapılacak çalışmalar hakkında konuşuldu.

 Bedensel engeller hayatın olağan akışı içerisinde olduğunu dile getiren Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Değerli kardeşlerim, öncelikle bugün sizlerle bir arada bulunmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bedensel engeller hayatın olağan akışı içerisinde doğal olarak herkesin başına gelebilecek şeylerdir. İnsanın bu durumlardan dolayı değer kazanıp kaybetmesi söz konusu değildir. Zira üstünlük ancak takva iledir. Öte yandan asr-ı saadete baktığımızda biz, Ümmü Mektûm gibi, Muaz b. Cebel gibi bedensel engelli zatların devlet kademelerinde görev aldıklarını görüyoruz. Yani bu konuyu Hz. Peygamber de bir eksiklik olarak görmemiştir. Öyleyse asıl engel kafalardadır. Allah'ı bilememekte ve bulamamaktadır. Hakkı görememektedir. Allah bizleri böylesi engellerden muhafaza eylesin. Bugün sizler için ne yapabiliriz konuşmak için toplandık. Allah toplantımızı hayırlara vesile eylesin.” Dedi.

Konuşmaların ardından Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu katılımcılara kitap hediye etti.

Toplantıya Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve Eşi Zehra Başoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve yönetimi, İl Müftü Yardımcıları Adem Özsoy ile Fatih Samet Okumuş, Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar ve yönetimi, TDV Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Gün,  TDV Edirne Gençlik Kolları Başkanı Sultan Özer ve İşitme engelli Hanımefendiler katıldı.

Haber Merkezi