Enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 20 indirime gitti

Edirne'de bir esnaf lokantasında enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında indirime gidildi. İşletme sahibi, radikal bir karar alarak müşterilerinin mağdur olamaması için böyle bir uygulamaya gittiğini belirtti.

Enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 20 indirime gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de esnaf lokantası işletmecisi aşçı Sercan Yassıtepe, hammaddelere gelen yeni zamlara karşın yüzde 20’lik indirim uyguladı. Yassıtepe, yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından gelen zamlara karşı böyle bir uygulamaya gittiğini söyledi.

Hem geçim sağlamak hem de çalışanlara sağlıklı bir ortam kurmak istediğini belirten Yassıtepe, “Zam uyguladık ama bunun bizi ve müşterilerimizi zora sokacağını bildiğimiz halde yaptık fakat radikal bir karar alarak bu tarifeye sadık kalma fikrinden vazgeçtik. Esnaf lokantasıyız ve işletmemize sürekli gelen müşterilerimiz var. Bir günlük düşünmemeliyiz. Esnaflar, diğer meslek kuruluşları ve memurlar bir toplumun parçası. Ne kadar anlayışlı ve fedakâr bir fiyat politikası uygularsak bağlarımız o kadar kuvvetli olur. Bizde ahilik ahlakını keyifle yapma fırsatı buluruz. İşletmemize gelen müşterilerde bir o kadar mutlu ayrılır.” Dedi.

Enflasyonla topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Yassıtepe, uygulanan indirimin rahat nefes alana kadar devam edeceğini iletti.

Doğukan Vurgun