En işlek cadde ama, kırık taşlar, yetersiz banklar, vatandaşın çilesi

Edirne'nin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi, yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Kavurucu sıcakların etkili olduğu günlerde hem işlerini halletmek için çarşıya inenler, hem de kente gezmeye gelen turistler oturacak gölgelik alan bulmakta zorlanıyor.

En işlek cadde ama, kırık taşlar, yetersiz banklar, vatandaşın çilesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 2015 yılında Saraçlar Caddesi'ne kavurucu sıcaklara karşı  fıskiyelerin yer aldığı soğutma sistemi kurulmuştu. Açık hava soğutma sisteminin yanı sıra güneş enerjili şarj bank ve çiçek treni gibi çeşitli imkanlar vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ancak, kentin en işlek ve turistlerin uğrak noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi, zamanla kaderine terk edildi. Şarj bankı bırak, ne oturacak bir bank, ne çiçek treni ne de serinleyecekleri bir alandan eser kalmadı.

İşlerini halletmek için dışarıya çıkan vatandaşlar, kavurucu sıcak karşısında gölgelik alan bulamadıkları için iş yerlerinin ya da ağaçların altına sığınıyor. Ayrıca yıllar önce yapılan taşlar da bakımsızlıktan kırılmaya ve yerinden kalkmaya başladı. Caddede yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, kırık dökük taşlara takılarak düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

"Bankların tepelerinde şemsiye olmalı"

Önceki yıllarda serinletici fıskiyeler olduğunu belirten vatandaşlardan Necmiye Peker, "Serinleticiler oluyordu onları geri istiyoruz. Mutlaka olsun. Biz emeklikler cafelere gitmekten ziyade bu banklarda zaman geçiriyoruz. Bizim ricamız bankların çoğaltılması ve bu konuda çalışma yapılması yönünde. Havalar çok sıcak dışarıya çıktığımızda buraya vakit geçirmeye geliyoruz.  Bazı yerlerde banklar var ama güneş olduğu için oturamıyoruz.  Bankların tepelerinde şemsiye olmasını istiyoruz" dedi.

" Önceden ferahlatıcı ve serinletici fıskiyeler vardı"

Edirneli vatandaşlardan İlkim Öztopçu, "Saraçlar Caddesi’nde bankların az olması çok kötü. Sıcak havalarda dışarıda oturup soluklanmaya alanımız yok. Önceden ferahlatıcı ve serinletici fıskiyeler vardı ama onu kaldırdılar tekrar geri gelse güzel olur. Çünkü hava gerçekten çok sıcak ve yürürken bunalıyoruz" dedi.

Saraçlar Caddesi'nin çok güneş alan bir yer olduğunu ve üstü kapalı banklar konulabileceğini söyleyen vatandaşlardan Elifnur Kaçar, "Cadde üzerinde su ihtiyacını karşılamak için çeşme olabilir. Mevcut bank sayıları yetersiz. Bazen yorulduğumuzda iş yerlerinin kenarlarına oturuyoruz. Saraçlar Caddesi yıllardır aynı hiçbir değişiklik yok. Biraz yenilik yapılsa çok güzel olur" ifadelerine yer verdi.

"Caddede bir bakım ve değişiklik yok"

Bank sayılarının yetersiz olduğunu belirten vatandaşlardan Gülten Yaver, ayrıca caddenin yollarının da bozuk olduğunu ve yürürken takıldıklarını ifade etti. Oturma yerleri ve gölgelik alanların çok az olduğuna değinen Yaver, "Caddede bir bakım yok. Şu ana kadar yapılan hiçbir değişiklik yok" dedi.

Haber Merkezi