Emniyet Müdürlüğü'ne 21 yeni araç törenle teslim edildi

İş insanlarının desteğiyle Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne alınan 21 araç düzenlenen törenle görevlilere teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne 21 yeni araç törenle teslim edildi

Edirneli iş insanları desteği ile Emniyet Müdürlüğü bünyesine kazandırılan 21 yeni aracın teslimi için tören düzenlendi.

Vali Hüseyin Kürşat Kırıbıyık’ın katılımıyla İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalara geçildi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kentin asayişinin önemine değindi.

Edirne’nin sahip olduğu coğrafi, konjonktürel ve demokratik konumunun önemli olduğunu anlatan Kırbıyık, “Bir yanda 3 yüz kilometreyi bulan gerek Bulgaristan gerek Yunanistan ordusundaki sınırlarımız ve sınır güvenliği. Bir yanda 6 ayrı sınır kapısından 4’ü kara sınır kapısı olmak üzere özellikle yaz döneminde gelen gurbetçilerimizin oluşturduğu yapılandırmalar. Bir yandan genç özellikle üniversiteden kaynaklı olarak 40 binin üzerindeki üniversite öğrencimizin ilimizde oluşturduğu genç hareketliliği var. O yüzden gerek İl Emniyet Müdürlüğümüz gerek İl Jandarma Komutanlığı’mız, sahada var güçleriyle mücadele ediyorlar. Bunun birçok boyutu olmasına rağmen gerek asayiş gerek terör boyutuyla gerek uyuşturucu ve diğer bağımlı suçlarda hakikaten son dönemde yüzümüzü güldürecek sonuçlara da elde ediyoruz.” Dedi.

Geçen yıla göre asayiş olaylarında azalmanın söz konusu olduğunu söyleyen Kırbıyık, bu başarının elde edilmesinde birçok faktörün olduğuna dikkat çekti.

Kentteki kolluk kuvvetlerini en güçlü durumda tutmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Kırbıyık, tüm imkanların seferber edildiğini aktardı.

Kırbıyık, yapılan toplantılar neticesinde 21 araç tedarik ettiklerini dile getirdi ve şunları kaydetti:

“Edirne'nin asayişine ve ilçelerine ciddi bir katkı sağladı. Bunun çok önemli bir adım olduğunu değerlendiriyoruz. Bu birliktelik tabii bize gelecek açısından da bir özgüven kazandırıyor. Bu noktada da ben bunun iyi bir kampanya olduğunu, bize de gelecek açılardan da iyi bir güven kazandırdığını değerlendiriyoruz.”

Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar da müdürlükçe öncelikli görevlerinin genel asayiş ve kamu düzenin devamının sağlanması olduğunu anlattı.

Türk polis teşkilatının halkla ilişkiler faaliyetlerini önceleyen ve proaktif polislik anlayışını önemseyen bir vizyona sahip olduğunu belirten Alçalar, “Suç oluşmadan önceki emniyetli ortamı sağlamak iş birlikleriyle mümkündür. Halkımıza sunmuş olduğumuz hizmetlerde polis, vatandaş iş birliği her konuda bizler için büyük önem arz etmektedir. Polis halk ilişkileri ne denli etkili olursa kentimizin huzuru ve emniyeti de aynı şekilde etkin olacaktır.”

Edirneli iş insanlarının yapmış olduğu bağışlarla araçların alındığına vurgu yapan Alçalar, bu kazandırılan yeni hizmet araçlarının polis-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Emniyet bünyesine kazandırılan araçlarla daha da güçlendiklerini söyleyen Alçalar, araçların alınmasında destek olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından araçların alınmasına katkıda bulunan iş insanları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine plaket ve teşekkür belgesi taktim edildi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü otoparkındaki anahtar teslim törenine geçildi. Kurban kesimi ve dua edilerek araçlar emniyet personeline teslim edildi.

Törene ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez ve emniyet mensupları katılım sağladı.