'Emekli olsak da ihtiyaç duyulduğunda göreve koşmaya her zaman istekli ve hazırız'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'ın 38. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, "Emekli olmuş olsak da milletimize sadakatle hizmete devam etmeye azimli, ihtiyaç duyulduğunda göreve koşmaya her zaman istekli ve hazırız" dedi.

'Emekli olsak da ihtiyaç duyulduğunda göreve koşmaya her zaman istekli ve hazırız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEMAD Edirne İl Başkanlığı tarafından, ’17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’ ve TEMAD’ın 38. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nde tören düzenlendi. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"Gerektiğinde aileden, yardan ve serden geçenlerin gününü kutluyoruz"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, "Bugün burada, adına Türk Ordusu, mensuplarına Mehmetçik denilen o kutsal yuvada "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı ile görev yapan astsubayların gününü kutluyoruz. Bugün burada, mesleğini "Mevzuu bahis vatansa, gerisi teferruattır." ilkesi ile gerektiğinde aileden, yardan ve serden geçenlerin gününü kutluyoruz. Bugün burada, Vecihi Hürkuşların, Ömer Halisdemirlerin  ününü kutluyoruz. Bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan kahraman ordumuzun şerefli astsubayları! Astsubaylar Gününüz Kutlu Olsun" ifadelerine yer verdi.

"Emekli olmuş olsak da ihtiyaç duyulduğunda göreve koşmaya her zaman istekli ve hazırız"

TEMAD'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından emekli olmuş astsubaylar ve ailelerinden oluşan, özel kanun hükümlerine göre kurulmuş kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Bildiş, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir." sözü ile tarif ettiği, aziz milletimizin peygamber ocağı olarak adlandırdığı bir yuvaya hizmet etmiş olmaktan her zaman onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Bizler emekli olmuş olsak da milletimize sadakatle hizmete devam etmeye azimli, ihtiyaç duyulduğunda göreve koşmaya her zaman istekli ve hazırız. Ecdadımıza başkentlik yapmış, serhat şehri Edirne' de TEMAD'ı temsil ediyor olmanın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğun farkındayız, bilincindeyiz. Edirne halkının askere olan sevgisi ve TEMAD'a olan yakın ilgi ve destekleri bizlere bu güzide şehirde yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu hissettirmektedir. Bugün bayrağı bizlerden teslim almış olan genç silah arkadaşlarımızın, sahip oldukları yüksek sorumluluk duygusu, nitelikli eğitimleri ve teknolojiye olan hakimiyetleri milletçe geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

"Dosta güven düşmana korku salmaya devam edeceğiz"

Astsubayların modern harp silah araç ve gereçlerinin kullanılmasının, eğitimi ve idamesi alanlarındaki hakimiyetlerinin dosta güven düşmana korku salmaya devam edeceğini vurgulayan Bildiş, "Bu donanımlı kitle, emekli olduktan sonra da TEMAD çatısı altında toplanarak, mesleki bilgi ve birikimlerinden kaynaklanan gücünü her zaman milletinin hizmetinde kullanmaya, sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak var olmaya, temsil ettiğimiz kitlenin saygınlığına uygun olarak devam etmektedir. Mesleki dayanışmayı sağlama misyonumuzu yerine getirirken, aynı zamanda, değişik coğrafyalarda, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan meslektaşlarımızın ve emeklilerinin özlük hakları konusundaki taleplerimizin takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Bu haklı beklentilerimizin karşılanarak, meslektaşlarımızın emekliliklerine daha güvenle bakmalarının sağlanması en büyük temennimizdir" diye konuştu.

"Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevidir"

Her karışı şehit kanları ile sulanmış bu güzide topraklarda yaşıyor olmanın aynı zamanda bazı sorumluluklar da yüklediğini aktaran Bildiş, "Al bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşamaya devam etmek için milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevidir. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de kimi zaman egemen güçler, kimi zaman da onların kuklalığına soyunmuş bazı devlet ya da oluşumlar tarafından milli bekamıza yönelik tehditler her geçen gün artarak devam etmektedir. Ulusal hafızalarının en fazla 100 senelik olduğunu düşündüğümüz bu odaklara serhat şehri Edirne'den sesleniyor ve bu aziz milleti ve onun tarihini iyi okumalarını tavsiye ediyoruz. Bundan 100 yıl önce onların alçak planlarını darmadağın eden, işgal heveslerini başlarına yıkan, bir Mustafa Kemal vardı! Bugün de bu topraklarda onun ülküsü ile yetişmiş, 80 milyon Mustafa Kemal, mabedine namahrem eli değdirmemeye yemin etmiş asil bir millet ve onun kahraman ordusu var" şeklinde konuştu.

Edirne'deki programın tamamlanmasını ardından yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ankara'ya hareket edeceklerini söyleyen Bildiş, Anıtkabir'de düzenlenecek törende Edirne TEMAD Ailesini temsil edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Törenin sunumunu yapan TEMAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Vurgun, günün anlam ve önemine ilişkin 'Astsubay Şiiri’ni okudu.

Başkan Bildiş, konuşmasının ardından Türk Bayrağını Asker Hastanesi Şehitliği’ne götürmeleri için bisiklet gruplarına teslim etti.

Buradaki törenin sona ermesinin ardından Saraçlar Caddesi'nde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Balık Pazarı Caddesi’ne kadar yürüyüş yapan katılımcılar, bisiklet gurubunu bando eşliğinde şehitliğe uğurladı.

Özlem Ceylan