Emekli müezzin Selimiye aşkını resimle buluşturdu

Edirne'de Selimiye Camii emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık, 54 yıldır resim çiziyor. Çeşitli eserler ortaya çıkaran Karabıyık, bugüne kadar yaptığı resimleri, açtığı sergide görücüye çıkardı.

Emekli müezzin Selimiye aşkını resimle buluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin tarihi güzelliklerini tanıtmak amacıyla kendisini resim yapmaya adayan Karabıyık, fotoğraflarını sergiledi.  Yaklaşık 54 yıldır resim çizen Selimiye Camii emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık, sergi açarak Edirne’nin tarihini sanatseverlerle buluşturdu.

Selimiye, Tunca ve Meriç Nehri gibi Edirne’deki tarihi eserleri resmeden Karabıyık, sanatseverlerden tam not alıyor.

Havlucular Hanı olarak bilinen ve tarihi ciğerci Bahri Bey işletmesinin de bulunduğu alanda resimlerini sergileyen Karabıyık, amacının Edirne’nin tarihi güzelliklerini tanıtmak olduğunu ifade etti.

"Arkadaşımın aracılığı ile resim çizmeye başladım"

Bir ressam arkadaşı aracılığı ile resim çizmeye başladığını söyleyen Karabıyık, "Ona bir gün benin için yağlı boya yapar mısın hocama hediye götüreyim dedim. O da bana yapamayacağını ve birkaç günü alacağını söyledi. Ben de şaka olarak kendim yapamam mı bu resmi dedim, o da yaparsın diyerek şakalaştık.Ben de tuval, boya ve birkaç fırça aldım. Kendimi Selimiye’nin önünde buldum. Meydanda bir iki gün uğraştım. Yazdım, bozdum sürekli bu şekilde devam etti.En sonunda bir resim çıkardım ortaya ve arkadaşıma götürdüm. Al sana resim dedim ve hayretler içerisinde kaldı, bana inanmadı ve kime yaptırdığımı sordu. Renkleri nasıl elde ettiğimi sordu ben de gördüm senden renkleri karıştırıyordun ben de aynısını yaptım dedim. O anda yanımıza bir asker geldi, bu resmi kendisine satmamızı istedi. Ben nişanlıyım düğün yapacağım salonuma asarım dedi. Usta da dedi ki o çok pahalı dedi ve asker paraya bakmaksızın verdi parayı ve gitti” ifadelerine yer verdi.

Türkiye çapında sergi açmak istediğini belirten Karabıyık, "Resimlerimi nereye gidersem oraya götüreceğim. Edirne’nin tarihi özelliklerinin anılarını göstereceğim. Çünkü dindeki hurafeler gibi halkın arasında öyle hurafeler var ki gayemiz; tarihi, kültürü doğru ve güzel tanıtmaktır” Dedi.

Doğukan Vurgun