'Ekonomiye kazandırılsın'

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Demirkan, yediemin otoparklarında tutulan araçların ekonomiye kazandırılması gerektiğini kaydetti

'Ekonomiye kazandırılsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, yediemin otoparklarında tutulan araçların ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza, yakalama gibi nedenlerle yediemin otoparkına çekilen "2 bin" araç olduğunu söyledi. Özellikle trafik kazalarında ağır hasarlı araçların sahiplerinin bir daha araçlarını almaya gelmediklerini anlatan Demirkan, "Araçların sahipleri 'araç zaten hurda olmuş, neden bu aracın peşinde koşturayım?' diyerek, araçlarını çürümeye terk ediyor. 2005 yılında kurulan yediemin otoparkında, o yıldan beri alınmayan yaklaşık 150 araç var. Yerlerini değiştirmek istediğimizde çekici ile kaldırmaya çalıştığımız bu araçlar, adeta iplik gibi kopuyor." dedi.  Geri alınmadığı için yediemin otoparkında çürümeye terk edilen araçların satılarak ekonomiye kazandırılmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden Demirkan, şunları kaydetti: "Hurda olarak satılmasını istediğimiz bu araçların bir kısmını devlet alsın. Kalan kısmı da bize verilsin. Yeter ki bizi bu dertten kurtarsınlar. Bunların yanı sıra, haciz nedeniyle burada bekletilen araçlar var. Bankalar aracı yakalatıyor ama gelip arkasında durmuyor. Araçlar burada duruyor ama insanların borçları devam ediyor. Sonuçta araçlar da milli servet. Motosikletlerin büyük bir bölümü çalıntı. Motor ve şase numaraları silinen bu motosikletler, sahibi bulunsa dahi ispatlanamadığı için alınamıyor. Özellikle bu motosikletlerin ekonomimize kazandırılması gerekiyor. 7 dönümden fazla olan yediemin otoparkımızda, artık çekicilerimizin dönmeye dahi yeri kalmadı. Her yerde aynı dertle karşı karşıyayız." Demirkan, yediemin otoparkına çekilen motosikletlerden 10, otomobillerden 15, kamyonlardan 18, tırlardan ise 20 lira günlük ücret alındığını da kaydetti.

AA