EGS Çalışanları Deprem Bölgesindeydi

Kentin önemli sanayi kuruluşlarından Edirne Giyim Sanayi çalışanları ülke olarak yaşadığımız deprem felaketi sonrasında hızla organize olarak büyük bir yardım kampanyası düzenlediler. Kampanya sonrası Hatay'a giden gönüllüler, toplanan yardımları ilk elden depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırdılar.

EGS Çalışanları Deprem Bölgesindeydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Giyim Sanayi çalışanı gönüllüler, depremden en çok etkilenen bölgelerden olan Hatay ili Samandağ ilçesine giderek bölgedeki çalışmalara destek verdi. Edirne'de toplanan yardımları ilk elden depremden zarar gören vatandaşlara ulaştıran ekipler, çalışmalarını tamamlayıp kente döndü.

Deprem bölgesine yaptıkları ziyaret ile ilgili olarak açıklamada bulunan Edirne Giyim Sanayi İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Hazneci, “Ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi tüm toplumumuzu olduğu gibi bizi de derinden yaraladı. Depremin akabinde tüm çalışma arkadaşlarımızın da katılımıyla şirketimiz genelinde hızlı bir yardım kampanyası düzenledik. Kampanya sonrasında ise tüm çalışma arkadaşlarımızın ve şirketimizin yapmış olduğu yardımları birinci elden bölge halkına ulaştırmak için bir grup gönüllü arkadaşımızla birlikte Hatay ili Samandağ ilçesine gittik. Yola çıktığımız andan itibaren Hatay’a gidene kadar tüm güzergahımız boyunca ülkemizin dört bir yanından bölgeye yardım ulaştırmak için ne denli büyük bir seferberlik hali olduğunu gördük. Tüm halkımız bölgeye yardım ulaştırmak için yollara dökülmüş durumdaydı. Bölgeye ulaştığımızda yaşanılan deprem felaketinin boyutlarının ne denli büyük olduğunu  maalesef yakından gördük. Devletimizin de yaraları sarmak konusunda başta Jandarma Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere ne kadar büyük bir çaba içerisinde olduğuna da bizzat şahit olduk" ifadelerine yer verdi.

Yardımları depremde en çok hasar alan bölgelerden olan Hatay ilinin Samandağ ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına sunulmak üzere Jandarma Teşkilatı'nın koordinasyonunda bölgeye teslim ettiklerini belirten Hazneci, "Deprem yaralarının sarılmasının uzun bir süre alacağını maalesef görüyoruz. Ancak devletimizin gücü ve halkımızın yardımlar konusundaki göstermiş olduğu kararlılığıyla beraber bu günleri elbirliğiyle aşacağımıza inanıyoruz. Edirne Giyim Sanayi Ailesi olarak bölge insanının yaşadığı zorlukları ve ihtiyaçlarını aradan zaman geçse de unutmayacağız ve onları önümüzdeki dönemde de desteklemeye devam edeceğiz. Ayrıca deprem bölgesinden şehrimize yerleşen  vatandaşlarımıza şirketimizde iş imkanları sunmak konusunda da çalışmalarımız var. İşe ihtiyacı olan depremden etkilen vatandaşlarımız şirketimize başvuruda bulunabilirler" ifadelerine yer verdi.

Depremin olduğu ilk günden bu yana yardım yapma konusunda gösterdiği fedakarlıklarından dolayı teşekkür eden Hazneci, "Ayrıca  yardımlarımızın bölgeye götürülüp, ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi konusunda deprem bölgesine bizimle birlikte gelen ve büyük çaba gösteren gönüllülerimize de  teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Haber Merkezi