Edirne'ye 5 dakikalık yağış hayatı felç etti

Edirne'de akşam saatlerinde gökyüzünün kararmasıyla birlikte etkisini gösteren sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Edirne'ye 5 dakikalık yağış hayatı felç etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafif şekilde başlayan ve şiddetini arttıran sağanak sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok ev ve iş yeri de sular altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Tekirdağ’da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirmişti. Meteoroloji, meydana gelebilecek sel ve su basınlarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunmuştu.

Edirne'nin Sabuni Mahallesi Mehmet Ağa Sokak'ta araçlar sular altında kalırken, yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Edirne'de saat 22.30 sıralarında başlayan ve etkisini arttıran yağmur hayati olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken araçlar sular altında mahsur kaldı. Yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Özellikle İlhami Ertem, Zübeyde Hanım ve Şevki Arman Caddesinde bulunan ev ve iş yerleri de sular altında kaldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sağanağın yoğun olarak hissedildiği bölgelerde önlemlerini arttırdı. Sular altında kalan bölgelerdeki araçlar bulunduğu bölgelerden kaldırılırken polis ekipleri de şerit çekerek önlem aldı.

Mithatpaşa ve Babademirtaş Mahallesi'ndeki apartmanların giriş katları da sular altında kaldı.

Öte yandan Babademirtaş Mahallesi Yusufhoca Mektep Sokak Karanfiloğlu Caddesi'nde bulunan bir metruk bina da yağmura dayanamayıp çöktü. Yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla ise bölgeye polis, AFAD, 112 Acil Sağlık ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Gerekli kontrol ve çalışmalar yapıldıktan sonra metruk binanın yola devrilen parçaları kaldırılarak buraya da şerit çekildi.

Özlem Ceylan