Edirne'nin en başarılı öğrencileri TED Edirne Koleji'ni tercih etti

Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen "Bilim İnsanı Yetiştirme Programı" TED Edirne Koleji'nde uygulanıyor. Bu programı tercih eden öğrencilerin LGS'de elde ettikleri yüzdelik dilim ortalaması 1,84 olarak gerçekleşti.

Edirne'nin en başarılı öğrencileri TED Edirne Koleji'ni tercih etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi LGS’de başarılı olan öğrencilerin ilk tercihi oldu. TED Edirne Koleji Lisesi’nin 3. yılında yüzdelik dilim ortalaması olarak Edirne’deki birçok okulun önüne geçiyor. 2022-2023 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinin yüzdelik dilim ortalaması 1,84 olarak gerçekleşti.

TED tarafından düzenlenen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nı tercih eden öğrencilerin geleceğin bilim insanı olması için çeşitli iş birlikleri yürütülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylı TED kolejlerine özgü zengin müfredatı olan  ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’ fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini içine alarak 4 yıl boyunca uygulanıyor. TED Edirne Koleji’nde uygulanan ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’ ile araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri yaşam biçimine dönüştürmüş öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bilim insanı Yetiştirme Programı ile öğrencilere bilim okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, yaşam ve kariyer yetkinlikleri kazandırılması hedefleniyor.

TED Okulları tarafından yürütülen bu programa sadece LGS'de yüksek başarı elde etmiş öğrenciler kabul ediliyor. Programı tamamlayan öğrencilere ayrıca TED Üniversitesi tarafından yüzde 50 oranında burs imkânı da sunuluyor.

Özlem Ceylan