Edirneliler Kakava-Hıdrellez şenliğine 9/8'lik müziklerle davet edildi

Yöresel kıyafetlerini giyen Roman vatandaşlar Saraçlar Caddesi'nde 9/8'lik müzik eşliğinde dans ederek Edirnelileri Kakava ve Hıdırellez şenliklerine davet etti.

Edirneliler Kakava-Hıdrellez şenliğine 9/8'lik müziklerle davet edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5-6 Mayıs tarihlerinde baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri için geri sayım başladı. Türkiye’den ve yurt dışından birçok turistin ilgi gösterdiği şenliği bu yılda katılımın yüksek olması bekleniyor.

Her yıl 5-6 Mayıs’ta düzenlenen Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri’nin ilk gününde bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması için Kakava ateşi yakılıyor ve pilav ikramı yapılıyor. Şenliğin en önemli geleneklerinden olan ‘bahara giriş ritüeli’ 6 Mayıs sabahı 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşiyor.

                UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne giren Kakava şenlikleri bu sene 5 Mayıs'ta Edirne Sarayiçi'nde düzenlenecek. Şenliğine Edirnelileri davet eden roman vatandaşlar 9/8’lik müzik eşliğinde Saraçlar Caddesi’nde dans etti. Davul zurna eşliğinde vatandaşları şenliğe davet eden Roman vatandaşların oluşturduğu renkli görüntüler cep telefonlarıyla kaydedildi.