Edirneliler İba'nın adaylığından memnun

Edirneliler AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayının Belgin İba olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Edirneliler İba'nın adaylığından memnun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aday açıklama toplantısında Edirne Belediye Başkan adayının Belgin İba olduğunu duyurdu. Edirne’de coşkuyla karşılanan İba, seçmenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Edirneliler İba’nın aday olarak gösterilmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

Edirne’de yaşayan Hayriye Pekgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belgin İba’yı belediye başkan adayı olarak açılamasından duyduğu memnuniyeti anlattı.

İba’nın beklenen aday olduğunu belirten Pekgöz, “Edirne gerçek belediyeciliği Belgin İba ile tadacak. Zaten beklediğimiz adaydı. İnşallah 1 Nisan günüde seçimi kazanacağız.” Dedi.

Edirne’de yaşayan Rasim Olgunçayşı ise İba’nın Edirne’yi en güzel şekilde temsil edeceğine inandıklarını ifade etti.

İba’nın uzun yıllardır sahada çalıştığına vurgu yapan Olgunçayşı, “Belgin Başkanımız 4 buçuk yıldır sahada sıkılmadık el bırakmadı. İnşallah Edirne’nin bütün sorunlarını ortadan kaldırmak için ve cumhuriyetin 100. Yılını yaşatmak için tarihi rekorla gümbür gümbür geliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Edirne’de yaşayan Berfin Yederel de İba’nın aday gösterilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını aktardı.

Kadın adayın Edirne’ye çok yakışacağını söyleyen Yederel, “İnşallah güzel yerlere gelir ve şehrimiz için en iyisi olur. Kadın olarak bir kadının belediye başkanı adayı olmasından dolayı çok gururluyum. Ben de gençlik kollarının içindeyim ve Belgin İba’yı kendime rol model alıyorum.” Dedi.

Edirne’de yaşayan Kürşat Terzi de Edirne’nin hakkettiği hizmeti yıllardır alamadığını belirtti.

Terzi, İba’nın Edirne’yi hak ettiği yere getireceğini ifade etti.

"Edirne'ye kadın eli değecek"

İba'nın belediye başkanı adayı olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Nadide Mercan, "Belgin İba’nın aday olması bizi çok memnun etti. Çok çalışmaları oldu ve inşallah hak ettiği sonucu alacak. Hayırlı uğurlu olsun Edirne için. Çok güzel şeyler yapacak. Edirne’ye kadın belediye başkanı çok yakışacak. Belgin başkan Edirne’yi güzelleştirecek" dedi.

"Edirne AK Parti belediyeciliğiyle tanışacak"

Şehirlerin sultanı Edirne’de bir kadın aday çıkardıkları için çok mutlu olduklarını belirten Melek Uzgör, "Belgin İba teni tanıdığımız biri değil yaklaşık 20 yıldır AK Partide siyaset yapan bir arkadaşımız. Kendisi Edirne’nin ilk kadın meclis üyeliğini yapmış olup yıllardan beri teşkilatta bağını kesmemiş verilen her görevi yerine getiren bir kadın olarak hepimizi bir araya getirdi. İnşallah bu sefer Edirne AK Parti belediyeciliğiyle tanışacak" dedi.

"Kadın bir aday olması çok iyi oldu"

Edirne için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirleriyle güzel bir sonuç aldıklarını aktaran Bülent Yıldırımlı, "Belgin Hanım bu işe hakim güler yüzüyle herkesi sarmalayacak bir yapıya sahip birisi.  Edirne İnşallah çok güzel bir şehir haline gelecek.  Bütün gücümüzle sahalarda olacağız. Bir kadın aday olması çok güzel" dedi.

Burcu Temel