Edirneliler 2 günde 850 ünite kan bağışladı

Edirne'de vatandaşlar 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgedeki ihtiyacı karşılamak için kan bağış merkezlerine başvurmaya devam ediyor. Edirne'de 2 gündür devam eden kampanyada 850 ünite kan bağışı gerçekleşti.

Edirneliler 2 günde 850 ünite kan bağışladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgeye kan bağışı ve yardım çağrısında bulunuldu. Çağrı üzerine Edirne’de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kamu personeli ve vatandaşlar kan bağış merkezlerine giderek bağışta bulunmaya devam ediyor.

Edirne’de gerçekleştirilen kampanya kapsamında kamu personeli ve vatandaşlar kan bağışı yapmak için Türk Kızılay Kan Bağış Merkez’lerinin yolunu tuttu. Kamu personelleri ve vatandaşlar Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla ortaya çıkan kan ihtiyacı için bağışta bulunuyor.

Kampanya kapsamında Edirne 3 farklı noktada kurulan kan bağış merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Edirne Kan Bağış Merkezi Müdürü Batuhan Değiş, Edirnelilerin kan bağış kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Edirne’de 2 gün içerisinde 850 ünite kan bağışı yapıldı

Vatandaşların duyarlılığının gurur verici olduğunu ifade eden Değiş, il genelinde 2 günde 850 ünite kan bağışı olduğunu açıkladı.

Yoğun başvuru nedeniyle kan stoklarının yönetilebilmesi için bazı yerlere müdahale yaptıklarını dile getiren  Değiş,  “Önümüzdeki süreç birkaç günlük bir süreç değil, uzun sürecektir. Kan ihtiyacı da artarak devam edecek. Bu yüzden halkımızdan ilçelerimizden, fabrikalarımızdan, toplum sağlık merkezlerimizden gümrüklerimizden ekip talepleri için biraz sabırlı olmalarını rica ediyoruz. Tam olarak günlük ne kadar ihtiyacımız olacağını kestirmek mümkün değil. Şuan için acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Ancak ilerleyen günlerde artarak devam edecektir. Oluşabilecek boşlukları doldurabilmemiz için halkımızı tekrardan kan bağışına yönlendirmemiz gerekmektedir.” Dedi.