Edirneli kadınlar hayat boyu öğrenme kurslarıyla sosyalleşiyor

Edirne, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme çerçevesinde kursiyer sayısının nüfusa oranla elde edilen istatistiklerine göre en çok kursiyere ulaşan iller arasında 6. sırada yer alması kursiyerleri sevindirdi. Kentte açılan kurslara katılan kadınlar hem sosyalleşme imkânı buluyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Edirneli kadınlar hayat boyu öğrenme kurslarıyla sosyalleşiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 998 halk eğitimi merkezi, 81 ilde vatandaşların hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim taleplerini karşılıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kursiyer sayısının nüfusa oranla elde edilen istatistiklere göre en çok kursiyere ulaşan illerin arasında Edirne’nin de yer aldığı bilgisini paylaştı.

Hayat Boyu Öğrenme çerçevesinde açılan çeşitli kuralara katılan kadınlardan bazıları el sanatlarına bazıları ise dikiş-nakış kurslarına katılıyor.

Kurslara katılan kadınların kimisi komşusundan esinlenerek, kimisi ise psikolojilerine iyi gelmesi amacıyla başladığı işlerde kısa sürede usta konumuna geldi.

"Çocuklarıma da kıyafet dikmeye başladım"

Dikiş kursuna geldiğini ve kendi kıyafetlerini tasarlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten kursiyerlerden 34 Yaşındaki Goncagül Aydın, bu kurs sayesinde çocuklarının da kıyafetlerini dikmeye başladığını ve aile ekonomisine de katkı sağladığını ifade etti.

Komşusunun tavsiyesi ile dikiş nakış kursuna başlayan 62 yaşındaki Hatice Türkel, kursta hem sosyalleşip hem de ev ekonomilerine katkı sağladıklarını aktardı.

Herkese bu şekilde kurslara katılma tavsiyesinde bulunan Türkel, Kötü düşüncelerden arınıp piskolojik anlamda da rahatladıklarını ifade etti.

Resim yapmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen 49 yaşındaki Elise Meriç, 3 yıldır resim kursuna geldiğini ve zaman zaman ortaya çıkardıkları eserlerin satışını yaparak da ev ekonomilerine katkı sağladıklarını belirtti.

Psikolojik rahatsızlığına iyi gelmesi için hobi olarak kursa başladığını söyleyen 58 yaşındaki Pervin Köseoğlulları, kursların sağlığına çok iyi geldiğini ve moralinin yerine geldiğini ifade etti.

Özlem Ceylan