Edirneli berber ve kuaförlerde bayram yoğunluğu başladı

Mübarek Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte bazı vatandaşlar alışveriş telaşına başlarken bazıları ise kişisel bakımları için kuaförlerin yolunu tutuyor. Edirneli kuaförler ise, vatandaşlara randevu almaları ve hizmetlerini son güne bırakmamaları için çağrıda bulundu.

Edirneli berber ve kuaförlerde bayram yoğunluğu başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kişisel bakım hizmetlerini son güne bırakmak istemeyenler, kuaförlerle görüşerek randevularını alıyor. Özellikle Arife Günü berberler ve kuaförlerdeyaşanan yoğunluk nedeniyle hem fazla mesai yapılmış oluyor hem de randevusuz gelen müşteriler mağduriyet yaşayabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için randevu usulü çalışma yaparak yoğunluğu önlerken, bazıları isegece geç saatlere kadar mesai yaparak herkesi memnun etmeye çalışıyor.

"Randevusuz müşterileri almıyoruz"

Randevu usulü çalıştıklarını belirten Edirneli Kuaför Pınar Hano,hem Kurban Bayramı hazırlığı, hem de yaz sezonu olması sebebiyle işlerinin hareketli geçtiğini ve sabah 8 buçuktan gece 12.00'ye kadar çalıştıkları olduğunu söyledi.

Kuaför hizmeti almak isteyen vatandaşlara mutlaka randevu almaları için tavsiyede bulunan Hano, yoğunluğa bağlı olarak genel olarak randevu almadan gelenleri kabul etmediklerini ifade etti.

Telefonla arayan vatandaşlara boşluğa göre randevu verdiklerini aktaran Hano,"Saatlerimize göre ayarlama yapıyoruz ve değerli müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bayram ve düğün sezonu nedeniyle yoğunluk yaşıyoruz. Kurban Bayramı'nın düğün sezonu ile denk gelmesi işlerimizi arttırdı. Bazen yetiştirmekte zorlanıyoruz ve geç saatlere kadar mesai yapıyoruz. Bu durumu en iyi şekilde idare etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Randevularını son günlere bırakmasınlar"

Yaz sezonu olması ve düğünlerin başlamasına bağlı randevu yoğunluğu yaşandığını belirten Hano,"Hiç boş günüm yok şükürler olsun. Müşterilerimiz kesinlikle ve kesinlikle randevularını son güne bırakmasın şimdiden alsın, aksi takdirde son güne kalmaları halinde biz kuaförlerde geç saatlerde çıkmak durumunda kalabiliyoruz.Değerli müşterilerimizin bizi de düşünmeleri gerekiyor, sonuçta biz de bayramı kutlamak istiyoruz.Tüm meslektaşlarıma da bu yoğun süreçte kolaylıklar diliyorum, tüm vatandaşlarımızın da şimdiden bayramını kutluyorum"ifadelerine yer verdi.

"Müşterilerimiz randevu sistemine alışık"

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte işlerin yoğunlaştığını söyleyen Erkek Kuaförü işletmecisi Bülent Serbest, genel olarak müşterilerin randevu sistemine alıştıklarını ve ona göre geldiklerini ifade etti.Randevusuz gelen yerli ve yabancı turistleri de ellerinden geldiğince geri çevirmediklerini ve en güzel şekilde hizmet verdiklerini vurgulayan Serbest,hizmet almak isteyen vatandaşlara bayram öncesi oluşacak yoğunluğa bağlı olarak son güne bırakmamaları için çağrıda bulundu.

"Müşterilerin randevu sistemine uyum sağlaması yoğunluğu azalttı"

Müşterilerin randevu sistemine uyum sağlamadığını ifade eden Serbest, "Bu durum da bayram öncesi yoğunluğu azalttı ve müşterilerimize daha az bekletme süresi sağladı. Bu sebeple müşterilerimize teşekkür ediyorum.  Vatandaşlarımız son güne kadar beklemiyorlar genel olarak. Ancak son güne bırakmak yerine randevu alarak beklemelerini öneriyoruz. Yoğunluğu, 3-4 sene önce randevu sistemine geçerek kontrol altına almaya çalıştık. Bu sayede geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalmadık çünkü müşterilerimiz istedikleri zaman gelip yoğunluk oluştuğunda geri çevirmek durumunda kalmamış olduk. Randevu sistemi sayesinde şu anda arife günleri dahi gece 11-12'ye kadar kalmamaya çalışmıyoruz. Her zaman müşterilerimizi memnun etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun"şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan