Edirneli antrenörün foseptik atık isyanı: 'Halka hizmet için değil, eziyet için gelmişler'

Edirne'de defalarca belediyeden talep edilmesine rağmen temizlenmeyen kanalizasyon hatları nedeniyle Atlı İş Merkezi zemin katında bulunan spor salonufoseptik atıklarıyla kaplandı. İşyeri sahibi Abdullah Uzunal, 'Halka hizmet için değil, eziyet için gelmişler' diyerek belediyeyi sert bir dille eleştirdi.

Edirneli antrenörün foseptik atık isyanı: 'Halka hizmet için değil, eziyet için gelmişler'

 

Rögarların tıkanması, geri tepmesi ve temizlenmeyen kanalizasyon hatları, vatandaşları çileden çıkardı. Kaleiçi semtindeki Atlı İş Merkezi'nin zemin katında bulunan spor salonundaantrenör Abdullah Uzunal, defalarca belediye ekiplerine foseptik hatlarının temizlenmesi gerektiğini söylediklerini iletti.

Taleplere rağmen bir sonuca varamadıklarını belirten Uzunal,  'Halka hizmet için değil, eziyet için gelmişler' diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Foseptik atığı nedeniyle iş yeri kullanılamaz hale geldi. Salonda bulunan malzemeler pis su altında kaldı. Uzunal, maddi ve manevi zararı için hukuki sürece başvuracağını ifade etti.

Edirne'de uzun yıllardır antrenörlük yapan Abdullah Uzunal, belediyeyi sert bir dille eleştirdi.

Kendilerince çözüm bulmaya çalıştıklarını ve artık son raddeye geldiklerini aktaran Uzunal,"Yıllardan beri sorun olduğunu söylüyoruz. Rögarlar geri tepiyor.Bu şeyler temizlenmiyor, ara kanalizasyon boruları temizlenmiyor, umurlarında değil.Bizi ilgilendiren bir şey yok diyorlar. Sanki halka hizmet için değil eziyet için gelmişler.Edirne belediyeciliğinin hizmet şekli bu.Kente hizmet edecek insanların umurunda değiliz" dedi.

"Bütün mahallenin foseptik atığı buraya toplandı"

Sabahtan beri belediyeyi aradıklarını ve randevu oluşturduklarını ancak dönüş alamadıklarını aktaran Uzunal, "Nerdeyse mahallenin bütün foseptik atığı buraya toplandı, adamların umurunda değil merak edip gelmiyorlar,vatandaş ne halde ne durumda, bütün eşyam her şeyim perişan oldu. Kaleiçi olduğu gibi lağım kokuyor,hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar, eskiden de böyleydi yıllardan beri bunlardan çekmediğimiz kalmadı.Çilemiz bitmedi" dedi.

Edirne Belediyesi'nin bölgede kanalizasyon hatlarını yenilemek istediğini mahkemelik olunca yarım bıraktıklarını belirten Uzunal, durumun uzun süredir devam ettiğini aktardı.

Uzunal, foseptik atığının taştığında belediye yetkililerinin haber verilmesine rağmen kimsenin durum ile ilgilenmediğini vurguladı.

"3 aylık emek çöp oldu"

Kendi çabalarıyla temizlik yapmaya çalıştıklarını ve rögarların temizlenmesi için defalarca belediyeyi aradıklarını söyleyen Uzunal, 3 buçuk aylık emeğinin toz olduğunu ve tüm malzemelerin kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Spor salonunun gençliğe hizmet veren bir yer olduğunu belirten Uzunal, yeniden açmayı düşündükleri zamanda bütün planlarının altı üst olduğunu vurguladı.

Mağdur olduklarını söyleyen Uzunal, defalarca belediyeyi arayıp muhatap bulamadıklarını kanun yoluyla şikâyette bulunacaklarını belirtti.

İpek Esma Çeşme