'Edirne'deki tüm vatandaşlara afet bilinci eğitimi vermeyi hedefliyoruz'

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile 1989 yılından itibaren 13 Ekim,  Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak belirlendi. Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

'Edirne'deki tüm vatandaşlara afet bilinci eğitimi vermeyi hedefliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm vatandaşlara afet bilinci eğitimi vermeyi hedeflediklerini ve bu konudaki duyarlılığın her geçen gün arttığını söyleyen Altındal; “Tüm vatandaşlarımıza eğitimlere katılmaya ve AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyorum” dedi.

“Afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini ilgilendiriyor”

Afetlerde risk azaltımının, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavram olduğunu hatırlatan Altındal, “Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik/kırılganlık nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir” ifadelerine yer verdi.

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2022 yılının Tatbikat Yılı ilan edildiğini ifade eden Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, Afet eğitimlerinin, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendirildiğini aktardı.

Bu çerçevede bugüne kadar Edirne’de bulunan tüm kamu kurumlarında, okullarda, üniversitenin yanı sıra vatandaşlara da eğitimler verildiğini söyleyen Altındal, amaçlarının kentteki tüm vatandaşlara afet bilinci eğitimi vermek olduğunu vurguladı.

Özlem Ceylan