Edirne'de sis etkili oldu, tarihi eserler sisle kaplandı

Edirne'de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sis de etkili olmaya başladı. Görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü kentte tarihi eserler sisle kaplandı.

Edirne'de sis etkili oldu, tarihi eserler sisle kaplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii başta olmak üzere Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve Tarihi köprüler sisle kaplandı. Sisin etkisiyle birlikte bu noktalarda kartpostallık görüntüler oluştu.

Edirne'de sabah saatlerinde etkili olan sis, hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 5 derece ölçüldüğü kentte sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, yollarda önlem alarak, güçlükle ilerleyen sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“Sisli havayı görünce şaşırdık”

İşe gitmek üzere yola çıkan vatandaşlardan Mehmet Yaman, "Hiç beklemiyorduk. Yağmur yağdı. Yağmurdan sonra sisli havayı görünce şaşırdık ama çok güzel duruyor. Tarihi eserlerin arasında farklı bir hava oldu. Selimiye Camii'ni her sabah görüyorduk bu sabah sisin etkisiyle kaybolduğunu gördük" dedi.

Edirne'nin sis altında kaldığını söyleyen vatandaşlardan Nihan Arıcı, “Tarihi yapılar sis altında kaldı göremiyoruz. Öğlene doğru sis etkisini kaybedince şehrimiz yeniden ortaya çıkmaya başlar" dedi.

Özlem Ceylan