Edirne'de Adli yılın başlaması nedeniyle tören düzenlendi

2022 â€' 2023 Adli Yıl açılışı nedeniyle hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Edirne'de Adli yılın başlaması nedeniyle tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 2022 – 2023 adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen hakim, savcı, avukat ve adliye personeli tören öncesi hazır bulundu.

Düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak,  Adalet Komisyon Başkanı Necati Görgülü ve İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Arslan da katıldı.

Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenklerin sunumuna geçildi. Çelenk sunumunun ardından günün anısına konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne'de görev yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Vatandaşlara kusursuz bir adalet hizmeti sağlamak, adalete olan güveni daha da yükseltmek ve kamu vicdanını tatmin etmenin yargının en temel amacı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, tüm yargı çalışanlarının bu amaç doğrultusunda özveriyle görevlerini yerine getirdiğini ifade etti.

Edirne Adliyesi olarak, geçen yıl, tüm adalet hizmetlerinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi için üstün çaba gösteren Hakim, Cumhuriyet Savcısı, adliye personeli ve avukatlar sayesinde verimli bir adli yıl geçirdiklerini hatırlatan Çakmak, yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlara hayırlı olmasını diledi.

Liyakat kavramının çok önemli olduğunu belirten Edirne Baro Başkanı avukat Tacettin Sivrikaya ise yeni adli yılın, ülke, yargı camiası ve tüm yurttaşlar için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu milletin hukukçuları olarak her türlü zorluk ve musibet karşısında dimdik durarak yaralarını sararak yollarına devam edeceklerini belirten Sivrikaya,

 "Hukuktan ve adaletten ayrılmayacağız. Bize bu umudu aşılayan, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. 19 Mayıs 1919 da başlayan "Kurtuluş ve Bağımsızlık" mücadelesi, daha iki gün önce 100. Yıldönümünü kutladığımız, "Bağımsızlığımızın Sonsuza dek Parıldayacak Yıldızı" 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi ile tamamlanmış. 29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Ardı sıra yapılan devrimler ile güçlü bir devlet yapısı oluşmuş, yolumuz aydınlatılmıştır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan bu devlet yapımız ve onun yaktığı ışık, yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizi ayakta tutmakta, yolumuzu aydınlatmakta, geleceğe dönük umudumuzu her geçen gün arttırmaktadır. Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, şükran ve rahmet ile anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan