Edirne'ye gelen depremzedelerin yaraları sarılıyor

Deprem bölgelerinden Edirne'ye gelen depremzede vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Bir yandan Atatürk Kültür Merkezi'nde oluşturulan yardım toplama merkezindeki çalışmalar devam ederken, öte yandan ise depremzede vatandaşlar, oluşturulan ücretsiz marketten ihtiyaçlarını alabiliyor. 

Edirne'ye gelen depremzedelerin yaraları sarılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremler, Türkiye'yi yasa boğdu. Depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmalar başlatıldı. Edirne'de başlatılan yardım seferberliğine duyarsız kalmayan vatandaşlar gece gündüz demeden çalışmalara destek verdi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını ücretsiz karışlayabilmesi için oluşturulan İmece Market, yaraların sarılmasına katkı sağlıyor.

Depremzede vatandaşlar, oluşturulan markette, giysi, hijyen malzemesi, çocuk bezi, çocuk maması gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Markette ve yardım merkezinde görev alan ekipler buradaki eşyaları tasnif ediyor, raflara yerleştiriyor ve gelen depremzedelere yardımcı oluyor.

Ellerinden geldiği kadar depremzede vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını söyleyen vatandaşlardan Şengül Söztutmaz, el emeği göz nuru patik, yelek ve şal gibi ürünleri Atatürk Kültür Merkezi'nde oluşturulan yardım merkezine getirdiğini aktardı.

"Kalbimiz ve yüreğimiz onlarla"

Yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak istediklerini ifade eden Söztutmaz, "Patik, şal, yelek gibi el emeği ürünler getirdim. Hepsini kendim ördüm. Rabbim bir daha böyle günleri yaşatmasın. Edirne'de güzel bir yardımlaşma ve dayanışma oldu. Herkes depremden etkilenen vatandaşlar için tek yürek oldu. İnşallah bu birlik bu şekilde devam eder. Rabbim Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. Yaşanan can kayıplarından dolayı çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Sağ çıkanlara da şükürler olsun" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan