Edirne, U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor

Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası 16 takımın katılımıyla başladı.

Edirne, U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'na Tofaş, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom, Antalya Gelişim, Karşıyaka, Bursaspor, Galatasaray, Final Spor, Anadolu Efes, TED Ankara Kolej, Gaziantep Gençlik, Petkim Spor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve Ege Asist olmak üzere 16 takım katılıyor.

Edirne'de Mimar Sinan ve Edirne Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın elemeleri sabahın erken saatlerinde başladı.

"Şampiyona Edirne için bir şans"

Şampiyonanın Edirne için bir şans olduğunu söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Gökhan Bilgin, çok prestijli bir şampiyonluk olduğunu ve Türkiye’nin gelecekteki yıldızlarının Edirne’de yarıştığını ifade etti.

Yarısının Anadolu finallerinden, yarısının da İl kontenjanından katıldığını belirten Bilgin, maçların Mimar Sinan ve Edirne Spor Salonu'nda gerçekleştirildiğini ve tüm Edirnelileri izlemeye davet ettiklerini söyledi.

Çarşamba gününe kadar salonda her gün 4 maç olduğunu ve saha sonra final maçlarına geçileceğini aktaran Bilgin, Türkiye U16 yaş gurubu birincisinin 26 Mayıs Pazar günü oynanacak final maçı sonrası belli olacağını dile getirdi.

Bu tür organizasyonların Edirne'ye kazanç sağladığını vurgulayan Bilgin, dışarıdan gelen sporcuların ve ailelerinin kentteki esnafa da katkı sağladığını belirtti.

Türkiye'de her yıl U14, U16, U18 Türkiye şampiyonası yapıldığını ve bu yıl Edirne'nin ilk kez U16'ya ev sahipliği yaptığını söyleyen Bilgin, Çarşamba gününden sonra yarı final ve final maçları Mimar Sinan Spor Salonunda oynanacağını aktardı.

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası final maçı 26 Mayıs Pazar günü saat 16.45'te Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanacak.

İpek Esma Çeşme