Edirne Ticaret Borsası Başkanı Öztürk, yaklaşan seçim öncesi adaylığını duyurdu

3 Ekim'de gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde açıklama yapan Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, borsa tarafından yürütülen faaliyetler ile organ seçimleri hakkında basın açıklamasında bulundu.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Öztürk, yaklaşan seçim öncesi adaylığını duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2013 yılından bu yana iki dönemdir Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Özay Öztürk, düzenlediği basın toplantısı ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Kentte bir tesiste gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Edirne Ticaret Borsası Mevcut Başkanı Özay Öztürk, borsada yürütülen faaliyetler ve organ seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu.

“Vizyon borsa haline geldik”

Türkiye çapında bakıldığında Edirne Ticaret Borsası olarak son dönemde yaptıkları faaliyetlerle vizyon borsası haline geldiklerini söyleyen Başkan Öztürk, Bu vizyon borsacılığını önümüzdeki dönemde de ekip arkadaşlarıyla birlikte devam ettirmeyi arzu ettiklerini belirtti.

Edirne Ticaret Borsası’nın Türkiye’nin en işlevsel borsalarından birisi olduğunu söyleyen Öztürk, salon satışları, hububat, yağlı tohumlar, canlı hayvan ve süpürge satışları gibi birçok alanda satışların gerçekleştirildiğini ve bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini dile getirdi.

“Türkiye'nin ilk canlı hayvan borsasına sahibiz”

Öncelikle satış salonlarını teknolojiyle buluşturduklarını ifade eden Öztürk, “Daha önceki satış yapılan yönteme göre bilgisayar ortamında canlı hayvan borsamızda satış yapmaya başladık. Merkez borsamızda da elektronik ortamda satış yapmaya başladık. Bu sistemler sayesinde çok daha şeffaf, güvenilir bir ortamda satış yapılmasını getirdi. Tabii bu ürünlerin satışından oluşan rakamlarımızı biz cep telefonu uygulamasıyla birleştirdik. Bu uygulamayla birlikte Türkiye'de tarım ürünüyle hayvansal üretimle ilgilenen kişilerle bilgilerimizi buluşturduk. Şöyle de bir özelliğimiz var. Biz Türkiye'nin ilk canlı hayvan borsasına sahibiz. Şu anda aktif çalışan tek canlı hayvan borsası da Edirne Ticaret Borsası. Tüm Türkiye'de bizde oluşan fiyatlar Bakanlık tarafından takip ediliyor. Salon satışlarımızı anlık olarak web üzerinden yayınlamaya başladık. Salon satışlarımızı takip etmek isteyenler anlık olarak web ortamında takip edebiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Fuarlarda birçok firmanın teknolojik gelişmelerini yakından görüyoruz”

Fuarları çok önemsediklerini ve faaliyetler çerçevesinde üyeleri yurt içinde ve dışında düzenlenen fuarlara götürdüklerini söyleyen Öztürk, “Fuarlarda birçok firmanın teknolojik gelişmelerini yakından gördüklerini belirten Öztürk, “Genel anlamda bütün kurumlarda çok iyi bir ilişki içindeydik. Edirne'nin ekonomisi tarımıyla ilgili yapılacak faaliyetlerin hepsinde borsa olarak yerimizi aldık. Coğrafi işaretleri çok önemsedik. Özellikle coğrafi işaretlerle ilgili ürünlerle ilgili dünyada yeni bir eğilim var. Organik üretim, yöresel ürünler konusunda. Bu konuda da patent çalışmaları konusunda alma konusunda da faaliyetler yerine getirdik” dedi.

 

Lisanslı depoculuğun özellikle tarım ürünlerinin ticareti açısından çok önemli bir olgu olduğunu söyleyen Öztürk,  lisanslı depoculuk faaliyetini hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

Edirne Ticaret Borsası'nın ortak olduğu lisanslı depoculuk şirketindeki kapasiteyi artırdıklarını dile getiren Öztürk,  33 bin ton kapasitesi olan depoya 33 bin ton daha ilave ederek 66 bin ton kapasiteye ulaştıklarını aktardı.

 Depoların hâlihazırda yüzde yüz dolu olduğunu söyleyen Öztürk, depoların bölgenin tarım ticaretine ciddi anlamda katkı sağladığına değindi.

“ET Entegre tesislerini de borsa bünyesine kattık”

Yapılan çalışmalarla ET Entegre tesislerini de borsa bünyesine kattıklarını söyleyen Öztürk, “Edirne Ticaret Borsası olarak hayallerimizden bir tanesi damızlık hayvan borsası kurmaktı. Trakya'da üretilecek damızlıklar sayesinde Türkiye’nin ihtiyacı karşılanabilir. Bunların da Türkiye çapında tanıtılması, satış faaliyetinin yapılmasıyla ilgili ve damızlık hayvan satış borsası projemiz var. Şartlar oluştuğu anda yapmaya hazırız. Güneş enerjisiyle ilgili bir proje çalışması yürütüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

3 Ekim 2022 Pazartesi günü Edirne Ticaret Borsası’nda gizli oyla yapılacak olan seçimlerde 14 asil, 14 yedek üye belirlenecek.

Burcu Temel