Edirne takımının projesi Teknofest'te birinci oldu

TED Edirne Koleji'nin sponsor olduğu Matiricie Jr. Robotik Takımı, Teknofest İzmir Deneyap Makeathon Yarışmasında, enerji verimliliği alanında geliştirdikleri proje ile 1.005 takımı geride bırakarak lise kategorisinde Birinci oldu.

Edirne takımının projesi Teknofest'te birinci oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenilikçi fikirlerin üretimle buluştuğu, takımların zamanla ve kendileriyle yarıştığı Deneyap Makeathon'da yer alan Edirneli öğrenciler, proje geliştirme ve prototipe dönüştürme yarışmasında rakiplerine karşı mücadele etti.

Bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul'da ve Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da sevenlerini ağırlayan festival, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir'de teknoloji meraklılarını buluşturdu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve etkinlikler başta olmak üzere çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yaptı.

Edirne Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan ve Edirne'ye önemli bir başarı kazandıran Matiricie Jr. takımını kente büyük bir başarı elde ederek döndü.

Edirneli öğrenciler, yarışma esnasında kendilerine verilen konu ile ilgili teknolojik çözümler üreterek, bu çözümlerin prototiplerini geliştirdi ve tüm bu süreci yazılım, elektronik ve mekanik olarak ele aldılar. Geliştirdikleri proje ile kente birincilikle dönen takım, sponsoru olan TED Edirne Koleji'ne gurur ve mutluluk yaşattı.

TED Edirne Koleji, İnovasyon ve Teknoloji Merkezi ile geleceği dönüştürmek, teknolojiyi daha da geliştirmek isteyen gençleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi