Edirne polisinden 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım var' uygulaması

Edirne'de motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla sürücülerin kasksız trafiğe çıkmaması için uygulama yapan polis ekipleri, 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var' ve 'Hayatı Kafama Takıyorum' yazan etiketler dağıtarak motosiklet sürücülerini bilgilendirdi.

Edirne polisinden 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım var' uygulaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla kentin en işlek noktalarında uygulama yaptı. Uygulamalarda  kask takmanın önemine dikkat çekmek amacıyla sürücülere 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var’ ve "Hayatı Kafama Takıyorum" yazan etiketler dağıtan polis ekipleri, kask takmayan sürücülere ise cezai işlem uyguladı.

Kask takan motosiklet sürücüleri, bilgilendirmeleri için polis ekiplerine teşekkür ederek dağıtılan etiketleri kasklarına yapıştırdı. Birçok kazanın kask takılmamasından kaynaklı ölümle sonuçlandığını gördüklerini belirten sürücüler, bu yüzden trafiğe çıktıklarında mutlaka kask taktıklarını söyledi.

Yapılan uygulamalarda yaklaşık 75 motosiklet kullanıcısı denetlendiği ve yüzde 85'inin kask taktığı tespit edildi. Denetlemelerin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

Yapılan denetimler ve uygulamalarla motosiklet kullanıcılarının kask kullanmalarının sağlanması ve meydana gelecek kazalarda ölüm riski azaltılması hedefleniyor.

Özlem Ceylan