Edirne'nin Turizm Master Planı'nda 51 eylem hazırlandı

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının dördüncü birleşimi Meclis Başkanvekili Erdoğan Gümilcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

Edirne'nin Turizm Master Planı'nda 51 eylem hazırlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantı komisyon raporlarının okunması ile devam etti. Turizm Komisyonu Üyesi Serdar Çığla, Edirne İli Turizm Eylem Planı hakkında hazırlanan raporu okudu. Çığla tarafından sunulan raporda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan turizm eylem planındaki çalışmalar ve uygulanacak yöntemler açıklandı.

2022-2030 Edirne İl Turizm Master Planı’nda toplam 51 eylem planı hazırlandığını açıklayan  İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Üyesi Serdar Çığla, tespitlerin güzel olduğunu ancak bunların hayata geçirilmesi ile ilgili el birliği ile çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

2022-2030 Edirne İl Turizm Master Planı’nda toplam 51 eylem hazırlandığını belirten Çığla, “Türkiye’de dışarıdan turist getiren yerli ve yabancı seyahat acenteleri ve kitleleri etkileyen sosyal medya fenomeni (Influencer), sanatçı gibi kesimlere yönelik tanıtım faaliyetleri düzenlenecektir. İstanbul-Edirne arasındaki ziyaretçi akışını arttırmak için İstanbul’a gelen yabancıları hedef alan tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilecektir. İstanbul Havalimanı’nda Edirne’yi tanıtıcı faaliyetler düzenlenecektir. Uluslararası turizm dergilerine Edirne’yi tanıtıcı yayınlar hazırlanacak ve yayımlanacaktır. İstanbul’daki yerli ve yabancı turizm acentelerine yönelik 1-2 günlük kısa Edirne turu programları hazırlanacak, programlarına Edirne turunu dahil eden acenteler desteklenecektir" ifadelerine yer verdi.

Sunumunun ardından konuyla ilgili açıklama yapan Çığla, "Bundan sonra bu hedeflerin yerine getirilmesi için İl Genel Meclisi, kurumlar, kuruluşlar, idare, valilik, Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerine düşen görevi yaptığında Edirne’miz için güzel şeyler olacağına inanıyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan il köy yol ağı envanter tabloları hakkındaki raporunu komisyon başkanı Kutay Özköse okudu. Özköse, köy yol ağı envanter tablolarının onaylanmasına ilişkin komisyon görüşünü meclis üyelerine sundu. Birinci derece köy yolları tanım listelerinin uzunluk ve standartlarının güncellendiğini belirten Özköse, yolların tanımlarının komisyon tarafından uygun olduğunu ifade etti.

Raporlar, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

İpek Esma Çeşme