'Edirne'nin Sarı Çiçeği Kanola Projesi' kapsamında yüzde 75 hibeli kanola tohumu verilecek

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, Bakanlık tarafından kentte yürütülecek 'Edirne'nin Sarı Çiçeği Kanola Projesi' kapsamında yüzde 75 hibe katkılı hibrit kanola tohumu verilecek.

'Edirne'nin Sarı Çiçeği Kanola Projesi' kapsamında yüzde 75 hibeli kanola tohumu verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya'da bu yıl 153 bin dekara kanola ekimi gerçekleştirildi. Ayçiçek yağına rakip olarak ön plana çıkan kanolanın ülkede yaygınlaşması için Tarım ve Orman Bakanlığınca hibe programları gerçekleştiriliyor.

Ekonomik getirisi ve yüksek yağ kapasitesiyle ithalatı azaltabilecek alternatif bir ürün olarak son dönemlerde ön plana çıkan kanola için bakanlık tarafından yüzde 75 hibeli tohum dağıtımı yapılacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca uygulanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi'ne göre; İlimizde yürütülecek olan "Edirne'nin Sarı Çiçeği Kanola Projesi" kapsamında, yüzde 75 Bakanlık hibeli yüzde 25 çiftçi katkılı olarak hibrit kanola tohumu verilecektir. Projeye ön başvuru yapmak isteyen üreticilerimizin 08 Eylül 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Ön başvurular 2023/2 sayılı TAKEP uygulama talimatına göre değerlendirilerek, 7.maddede belirtilen kriterlere öncelik verilecektir.” İfadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi