Edirne'nin organik ablasından organik ürünler

Kış mevsimi ve mevsim geçişlerinde sık görülen grip, nezle, astım, bronşit ve geçmeyen öksürük gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, ilaçların yanı sıra doğal ürünlere de yöneliyor. Yaklaşık 8 yıldır organik ürünlerin satışını yapan 40 yaşındaki Neslihan Atakanı, bu yıl da en çok şifa kaynağı çam kozalağına ilgi olduğunu söyledi.

Edirne'nin organik ablasından organik ürünler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin etkisi ve mevsim geçişlerinde görülen hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların doğal ve organik ürünlere ilgisi arttı. Özellikle bronşit, nezle ve geçmeyen öksürüğe yakalanan kişilerin tercihi çam kozalağı şurubu ve özünden yana oluyor. Kozalak şurubu ve kozalak özü son dönemde aktarlarda en fazla ilgi gören ürünler arasında yer alıyor.

Çam kozalağı şurubunun en önemli kullanım nedenleri arasında öksürük yer alıyor. Şiddetli öksürük ve öksürük krizi olan vatandaşlar, çam kozalağı şurubuyla bu sorunlarına çözüm buluyor. Yine de uzmanlara sorarak kullanılması tavsiye edilen şurubun fazlası önerilmiyor.

Yaklaşık 8 yıldır organik ürünlerin satışını yapan 40 yaşındaki Neslihan Atakanı müşterilerin talebine göre 250-300 lira üzerine , siparişleri ücret almadan evlere ve işyerlerine teslim ettiğini aktardı.

Satışlardan elde ettiği gelirle motosiklet alan Atakanı, halk arasında organik abla olarak da tanınıyor. Topladığı siparişleri motosikletiyle evlere ya da iş yerlerine bırakıyor.

"Geçmeyen öksürüğe çam kozalağı özü"

Özellikle mevsim geçişlerinde görülen grip, nezle, geçmeyen öksürük, astım, bronşit ve influenza gibi salgın hastalıklarına karşı şifa olacak ürünlerin çok talep gördüğünü belirten Atakanı, çam kozalağı özü, kozalak şurubu, keçiboynuzu ve andız pekmezi gibi ürünlerin satışını yaptığını ifade etti.

Bunların yanı sıra yöresel ürünler, reçel, bal, tereyağı, salça gibi ürünleri farklı illerden tedarik ederek kentte satışını yapan Atakanı, bu yıl en çok bağışıklığı güçlendirici ve soğuk algınlığına bağlı geçmeyen öksürüğe iyi gelen ürünlerden sipariş aldığını aktardı.

Kozalak Şurubuna vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Atakanı, siparişleri kendi motosikletiyle teslim ettiğini ve satışların iyi gittiğini belirtti.

Burcu Temel