Edirne'nin 'mor' renkli etkinliği başladı

Edirne Valiliği tarafından düzenlenen 'Edirne 6. Lavanta Tarla Günleri' başladı. Yerli ve yabancı binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlikte doğal stüdyo olan lavanta tarlaları fotoğrafçıları da kendisine çekiyor.

Edirne'nin 'mor' renkli etkinliği başladı

Edirne'de tarımsal çeşitliliği arttırmak ve ekolojik turizme katkı sağlamak üzere lavanta ekimi yaygınlaştırıldı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü altıncı kez Edirne Lavanta Tarla Günleri etkinliği gerçekleştiriyor. Etkinlikte sadece Trakya'dan değil, bölge dışından da ziyaretçi ağırlıyor. Ayrıca doğal stüdyo olan lavanta tarlaları fotoğrafçıları da kendisine çekiyor.

Bölgede tarımsal çeşitliliği ve verimliliği arttırmak, aynı zamanda tarım odaklı kültür turizmine destek amacı ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü altıncı kez ‘Edirne Lavanta Tarla Günleri’ etkinliği gerçekleştiriyor.

Ekolojik turizmin etkileri bu lavanta tarlasında da görmek mümkün çok sayıda fotoğraf sever bu nokta bir araya gelmiş durumda.

Olgunlaşıp mor - eflatun renge bürünen tarladaki lavantaların artık hasadına başlandı. Lavanta ayrıca kazancı ile bölge çiftçisinin yüzünü güldürüyor. Yağının litresinin yüzlerce avro olduğu bilinen lavantanın buhar distilasyon ünitesiyle yağı da çıkarılıyor.

Trakya’da üretilen ve şişelenen lavantanın 100 kilosundan 2 kiloluk yağ elde ediliyor. Lavanta yağı, uçucu yağlar arasında dünya ticaretinde çok önemli bir yere sahip. Dekardan 80 ile 100 avro arasında bir gelir elde ediliyor.

Haber Merkezi