Edirne'nin kadın muhtarları mazbatalarını aldı

Edirne'de 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından kentteki 7 kadın muhtar mazbatalarını düzenlenen törenle aldı.

Edirne'nin kadın muhtarları mazbatalarını aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimleri sorunsuz şekilde tamamlandı. Bu seçimde kentte 1 olan kadın muhtar sayısı 7'ye yükseldi.

Seçimlerde mahalle sakinlerinin güvenini kazanarak ipi göğüsleyen Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, Medresealibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca Nuray, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz,Yeni İmaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş mazbatalarını alarak ilk adımı attı.

Kadın muhtarlar, mazbatalarını Edirne Adliyesi'nde düzenlenen törenle İl Seçim Kurulu Seçim Müdürü Sevil Cellek'in elinden aldı.

Mazbata töreninde konuşan Seçim Müdürü Sevil Cellek, Edirne'de kadın muhtar sayısının artmasının gurur verici olduğunu aktardı.

" Gurur duyuyorum "

Mahalle sakinlerinin güvenini kazanarak ikinci kez seçilen Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, mazbatalarını alarak ikinci döneme başladıklarını ve 5 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

İlkliğinin ömür boyu devam edeceğini aktaran Günay, gururlu ve mutlu olduğunu belirterek mahalle sakinlerine teşekkür etti.

" 11 adayı geride bıraktım"

Seçimlerde 11 adayı geride bıraktığını mutlu olduğunu söyleyen Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, kendisini destekleyen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

"En büyük mahallenin muhtarı olmanın gururunu yaşıyorum"

Edirne'nin en büyük Mahallesini temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen  Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, “Edirne’nin en büyük mahallesi olan Şükrüpaşa Mahallesi’ne muhtar olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bir kadın olarak, kadının seçme ve seçilme hakkını da özgür iradesiyle seçildiğinin kanıtı olarak Şükrüpaşa Mahallesi’nin kadın muhtarı oldum. Çok gururlu ve onurluyum. Yıllardır bayrağımı ve ülkemi yurt dışında temsil eden  bir kadındım. Şimdi ise mahallemi temsil edeceğim. Mahalle sakinlerime destekleri için teşekkür ederim " İfadelerini kullandı.

"Özveriyle çalıştım"

Seçim sürecinde özveriyle çalıştığını belirten Kocasinan Mahalle Muhtarı Canan Koca Nuray, şimdi ise görevini layıkıyla yerine getirmek için anahtarı teslim alacağı günü beklediğini ifade etti.

" Mutlu ve gururluyum"

Mahalle sakinlerine teşekkür eden Yeniimaret Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, “Yeniimaret Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldum. Çok mutluyum ve çok gururluyum. Bundan 94 yıl önce Atamızın kadınlara vermiş olduğu yerel yönetimde seçme ve seçilme hakkı için Atamıza minnettarız. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum" Dedi.

" Edirne'nin en genç muhtarıyım"

Edirne’nin en genç muhtarı olmaktan dolayı gururlu ve mutlu olduğunu söyleyen

Atatürk Mahallesi Muhtarı 33 yaşındaki Gülden Akman Yılmaz, daha önce kadın girişimci olarak başlattığı yolculuğuna kadın muhtar olarak devam edeceğini ve çok güzel projeler hayata geçireceklerini dile getirdi.

" Herkese eşit hizmet edeceğim"

Mahalle sakinlerinin güvenini boşa çıkarmayacağını belirten  Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, herkese eşit, dürüst ve adil şekilde hizmet edeceğini söyledi.

Özlem Ceylan