Edirne Maratonu 1 Eylül'de Selimiye Meydanı'ndan başlayacak

Bu yıl 9'ncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu 1 Eylül 2024'te Selimiye Meydanı'ndan başlayacak. Maratona ilişkin açıklamada bulunan Balkan Ülkeleri Dostluk Gurubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, Son 2 yıldır sporcuların Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde toplanarak başladıkları maratonun bu yıl yine Selimiye Meydanı'nda toplanarak başlayacağını söyledi.

Edirne Maratonu 1 Eylül'de Selimiye Meydanı'ndan başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Gurubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ,  Selimiye Meydanı'nda basın mensupları ile bir araya gelerek maratona ilişkin açıklamada bulundu.

"Bu yıl Yeniden Selimiye Meydanı'ndan başlayacak"

Son 2 yıldır sporcuların Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde toplanarak başladıkları maratonun daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yeniden Selimiye Meydanı’nda başlayacağını söyleyen Akdağ, daha önce restorasyon çalışmalarının yapılması nedeniyle değiştirilen güzergahın yeniden eskisi gibi olacağını ifade etti.

Maratonu daha önceki yıllarda olduğu gibi start ve finish noktası, ödül töreni, bir gün önce burada kit dağıtımı, bunlarla ilgili etkinlik alanının Selimiye Meydanı olacağını ifade eden Akdağ, "Sporculardan da bu konuda zaten talepler vardı. Çünkü Karaağaç çok güzel bir alan ama sporcular konaklamadan sonra sabahleyin etkinlik alanına ulaşırken problemler yaşıyorlardı. Doğal olarak şehir merkezine almış olmamız, sporcular açısından da bir kazanım olacak. Bu tür organizasyonların şehirlerde iyi, nitelikli, kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi o şehrin de gelişmişliğinin bir göstergesidir. Biz gelişmiş şehirler arasında spor organizasyonlarıyla adının anıldığı bir Edirne için 9 yıldır bu çalışmayı yürütüyoruz. Ömrümüz vefa ettiğince de önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu yine ülkemize, şehrimize yakışır bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu arada kayıtlarımız zaten devam ediyor. Bütün sporcuları Edirne'nin mistik sokaklarında her köşede bir tarihi eserle karşılanan açık müze parkurunda koşmaya, Edirne'de onları ağırlamaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Açık müzede koştuğu hissiyle koşacaklar"

Maratonu hem ülkeye hem de Edirne'ye yakışır şekilde gerçekleştireceklerinin altını çizen Akdağ, "Parkur buradan çıktığı zaman biliyorsunuz müzenin önünde, Selimiye'nin etrafında bir tur atıyoruz. Bankalar Caddesi'nden, Gazimihal Köprüsü, yine parkurumuz aslında aynı. Tarihi köprüler, tarihi tren garı, Lozan Anıtı, Pazarkule'den biliyorsunuz bir sembolik çıkışımız var parkurda. Çünkü sporcular o Türkiye girişindeki o Türkiye yazısının altında fotoğraf vermeyi çok seviyorlar. Doğal olarak gelen her sporcu koşarken Edirne'de açık müzede koştuğu hissiyle koşacak” şeklinde açıklamada bulundu.

10 ve 21 kilometrelik yarı maraton etabı olduğunu belirten Akdağ, "Kontenjanımız bin kişiyle sınırlı. Çünkü gerçekten biz bu büyütmeyi isterken birçok detayı da göz önünde bulunduruyoruz. Şehrin konaklama kapasitesi diğer olanakları. Tabii biliyorsunuz sayı büyüdükçe bütçeler büyüyor. Bunun için geniş imkanlara ihtiyaç var. Bu yıl da yine her yıl olduğu gibi minimum bin sporcuyla organizasyonu gerçekleştireceğiz" dedi.

Doğukan Vurgun