Edirne Lisesi'nin geleneksel futbol karşılanması 25 Kasım stadında gerçekleştirilecek

Kentin en eski ve köklü okullarından birisi olan Edirne Lisesi'nin kuruluşunun 167'inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler kutlanacak.  23 Nisan Salı günü geleneksel yetişenler ile lise öğrencileri arasında futbol maçı düzenlenecek.

Edirne Lisesi'nin geleneksel futbol karşılanması 25 Kasım stadında gerçekleştirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 1857 yılında kurulan Trakya’daki en eski eğitim kurumlarından birisi olan Edirne Lisesi kuruluşunun 167’inci yılını kutluyor. Kutlamalar çerçevesinde 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da 25 Kasım Stadyumu'nda Edirne Lisesi’nden Yetişenler ile lisenin futbol takımı arasında özel bir karşılaşma gerçekleşecek.

Geleneksel Futbol Maçı Yapılacak

Edirne Lisesi’nin geleneksel hale gelen futbol karşılanması 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da 25 Kasım Stadyumunda gerçekleştirilecek. Her yıl geleneksel olarak futbol maçı gerçekleştirildiğini söyleyen Sportif Organizatör Ferhat Kemallarlı, 25 Kasım stadının yıkım ihalesinin yapılmasından önceki son maçı kendilerinin yapacağı organizasyon olduğunu belirtti.

Tüm Edirnelileri 167’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet eden Kemallarlı, 167 yıllık tarihi Edirne Lisesi’nde 1944 yılından bu yana 80 yıldır, her sene geleneksel pilav günü kutlamaları düzenlendiğini ve  bu yıl da mezunların yurdun ve dünyanın çeşitli yörelerinden gelerek okulda buluşarak eski arkadaşlarıyla kucaklaşıp, hasret gidereceğini ifade etti.

1969-70 Yıllarında Edirne Lisesi'nden Yetişenler Takımı'nda yer alan isimler, Soldan sağa ayaktakiler Yavuz Göktepe, Tunç Aykut, Mehmet Ali Eşme, Nejat Atlı, Cahit, Erkan Even, Oğuz Türing Soldan sağa oturanlar Nahit, Hüseyin Ağırseven, Yalçın Gökay, Ferhat Kemallarlı

Ayrıca kutlamalar çerçevesinde Edirne Lisesi Senfoni Orkestrası da  bu yılki pilav şenliğinde 23 Nisan günü saat 14.00'de bir konser verecek.

Doğukan Vurgun