Edirne İş İnsanları Derneği Başkanı, 'Edirne'de yönetim değişiyor'

Edirne İş İnsanları Derneği yönetimi basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem yeni yönetimini tanıttı hem de hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci 'Edirne halkına, Edirne'ye gerçekten hizmet edecek, iyi niyetli insanlar inşallah göreve gelir. Bu yönde çaba sarf eden ve niyet iyi olan tüm aday arkadaşlarımıza bir tık fazla başarılar diliyoruz.' dedi.

Edirne İş İnsanları Derneği Başkanı, 'Edirne'de yönetim değişiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İş İnsanları Derneği yönetimi 18 Şubat 2024 tarihinde yapılan son genel kurulda yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Edirne İş İnsanları Derneği Yönetimi, gündemi değerlendirmek için bir araya geldi.

Edirne İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan İnci, önümüzdeki 3 yıl boyunca başta Edirne ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeler yapma niyetinde olduklarını ifade etti.

İş insanları derneği olmanın yanı sıra aynı zamanda akademisyenlerle ve üniversiteyle de iş birliği yaparak daha farklı projeler geliştirme peşinde olduklarını belirten İnci, kentte eksik olan noktaları ve yapacakları çalışmaları anlattı.

"Edirne'de yönetim değişiyor"

Yerel seçim sürecine girildiğini belirten İnci, " Yapılacak olan bir yerel seçim, şehirlerin yönetimleri değişecek. Şu anda net olan bir şey var ki; Edirne'de yönetim değişiyor. Kimin geleceğinden ziyade artık eski yönetimin olmayacağı, olma olasılığının da kalmadığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla şu anda tüm partilerden de aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Bu yöndeki umudumuz şudur, Edirne halkına, Edirne'ye gerçekten hizmet edecek, iyi niyetli insanlar inşallah göreve gelir. Bu yönde çaba sarf eden ve niyet iyi olan tüm aday arkadaşlarımıza bir tık fazla başarılar diliyoruz” dedi.

"İmara aykırı inşaat görüyorsanız siyasilerin değil, imza atanların suçu"

İmar planlarında yapılan yanlışlar olduğunu aktaran İnci, Edirne'de mevcut kadroların bunu yanlış yaptığını belirtti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ve yönetiminin yaptığı yanlışlara değinen İnci, "Geçen dönem Recep Başkan ve yönetim ne yaptı? Bazı yapıları yasallaştırabilmek için hak artırımı diye bir konu getirdi. Şimdi bu hak artırımını hiç kimse irdelemedi. Bu hak artırımı nereden geldi? 10 daire yapacağın yere 20 daire yaptırmış sana idare. Bunda hiçbir siyasinin suçu yok bak açık olarak söylüyorum. Çünkü hiçbir siyasinin belediye başkanı dışında imza yetkisi yok. Yani belediye meclisleri bir şehrin yasama organlarıdır. Yani bugün bir yerde imara aykırı olması gerekenden büyük inşaat görüyorsanız bunda siyasilerin değil oraya imza atanların suçu var" ifadelerine yer verdi.

"Alt yapı sürekli patlıyor"                                                              

Bir planlama yapılırken uygulamaya sadece kağıt üzerinde dikkat edildiğini belirten İnci, "Popülasyon artarsa sosyal donanım alanı bir yerden çıkaralım, ekleyelim diye dikkat ediliyor. Ama sadece kağıt üstünde ediliyor. Uygulamaya geldiğinizde bu olmuyor. Ondan sonra da şehir susuz kaldı. Evet susuz kalıyor çünkü orada planlanandan daha fazla popülasyon var. Alt yapı sürekli patlıyor. Yani burada günlük atıyorum 1000 metreküp atık su çıkacak diye öngörmüşsün. Projelerin ona göre yapılmış. Ama gelen su 1500 metreküp. Dolayısıyla bunlar yavaş yavaş süreç ve yıllar içerisinde kendini gösteriyor. Ondan sonra halkımız ne diyor? Geçen sene burada alt yapı değişti yine patladı.  Bu tür imarla ilgili sorunlar var. İnşallah iyi niyetli yönetimler göreve gelirler. İyi niyetli ve net olduğun sürece şehirde bir problem olmaz. Ama antin kuntin peşindeyseniz kim gelirse gelsin değişen bir şey olmaz" şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Nevser Eraslan, derneğin bu güne kadar birçok çalışma yaptığını ve yeni projeler hazırlamaya devam ettiklerini ifade etti.

Edirne İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci yönetimde Nevser Eraslan, Mehmet Ali İpek, Emine Demiröz, Murat Can Kurtöz'ün yer aldığını belirtti.

İpek Esma Çeşme