Edirne'deki okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'deki okullarda da, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Edirne'deki okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de öğrenciler bayrak töreni öncesinde sıraya girdi. Bazı okullarda bina içerisinde bazı okullarda ise bahçede şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için bayrak töreni öncesinde tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tüm okullarda olduğu gibi TED Edirne Koleji'nde de şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Okul koridorunda hazır bulunan öğrenciler, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

"Vatan ve millet olarak bizler onlara minnettarız"

75. Yıl Okul Müdürü Mustafa Doğan, bayrak töreni için sıraya giren öğrencilere hitap etti. Geçtiğimiz Cuma Pençe Kilit Harekat bölgesinde 9 askerin şehit olduğunu hatırlatan Doğan, "Bizler bu şehit olan askerler sayesinde özgürce yaşıyoruz. Vatan ve millet olarak bizler onlara minnettarız. Bu saldırıda şehit olan askerlerimizin manevi huzurunda ve bu güne kadar vatan ve millet için canını hiçe sayarak feda eden tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız" dedi.

75. Yıl İlkokulunda da bayrak töreni için sıraya giren öğrenciler Okul Müdürü Mustafa Doğan'ın konuşması sonrası şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, tören sonrası sınıflarına girdi.

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla ülke genelindeki İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ,Pençe Kilit Harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütlerince çıkan çatışmada şehit düşenleri anmak ve aziz şehitlere minnettarlığı ifade etmek amacıyla tüm eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtilmişti.

İpek Esma Çeşme