Edirne'deki emlakçılardan depremzedelere destek çağrısı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki vatandaşlar, yakınlarının yanına sığınmaya başladı. Depremde canlarını kurtaran vatandaşlar şimdilerde kalacak yer arayışına girdi. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, depremde mağdur olan vatandaşlara yardım eli uzatılması gerektiğini belirterek meslektaşlarına ve ev sahiplerine duyarlılık çağrısı yaptı.

Edirne'deki emlakçılardan depremzedelere destek çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin dünyada az görülen bir olay olduğunu söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, depremde mağdur olan vatandaşlara yardım eli uzatılması gerektiğini belirterek meslektaşlarına ve ev sahiplerine duyarlılık çağrısı yaptı.

"Edirne halkının ev konusunda duyarlı olmasını istiyorum"

Depremzedelere yardım konusunda Edirne halkından duyarlılık beklediklerini aktaran Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, kalacak yer konusunda deprem bölgelerinden Edirne'ye talepler gelmeye başladığını ifade etti.

 Emlakçı meslektaşlarına depremzedelerden komisyon almamaları ve gücü olanın da bir kirayı ödemeleri konusunda yardımcı olmaları için çağrı yapan Feda,  Evini kiraya verecek olan mal sahiplerinin de bir kira almamalarını ya da yarım kira almalarını tavsiye etti.

Deprem bölgelerindeki ailelerden gelen taleplerin genelde en fazla 2 bin lira verebilecekleri yönünde olduğunu söyleyen Feda, "Her şey para değil 10 milyon insanımız sokakta kaldı. Biz montla soğukta dışarıda yarım saat bile dışarıda kalamazken bunlar günlerce dışarıda kalıyor. Edirne halkı yüzde 40 güneydoğudan gelme. İnşaatçısı olsun, ticaret amaçlı olsun zamanında buraya gelmişler. Mutlaka deprem bölgesinde yakınları var. Deprem bölgesinden bu tarafa talep başladı. Onlar elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de emlakçılar ve mal sahipleri olarak lütfen duyarlı olalım" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan