Edirne'deki arama kurtarma ekibi iki kişiyi hayata tekrar bağladı

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Edirne Mahalle Afet Gönüllüleri/Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME/SAR) üyeleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir vatandaşı enkazdan çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Edirne'deki arama kurtarma ekibi iki kişiyi hayata tekrar bağladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MAG-AME/SAR bünyesinde görev alan 12 kişilik ekip, depremin hemen ardından Edirne Valiliği koordinasyonunda önce Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Ekip arama kurtarma çalışmalarını tamamladıktan sonra Edirne'ye döndü. Çalışmalar kapsamında iki kişiyi enkazdan çıkartan ekip, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir kişiyi hayata döndürmenin mutluluğu  yaşıyor.

Enkaz çalışmaları esnasında zamanla yarıştıklarını belirten MAG Edirne AME/SAR Acil Müdahale Ekibi tim üyesi Umut Varlı, Hatay'da gerçekleştirdikleri kurtarmanın hikayesini anlattı.

Varlı, taşla duvara üç defa vurduklarında yanıt aldıklarını ve büyük bir mutluluk yaşadıklarını aktardı.

Cevabın üzerine hemen çalışmalara başladıklarını belirten Varlı, "Enkaz alanına girdiğimizde  önümüzde kırmamız gereken iki duvar vardı. Duvarda çok küçük bir delik açtık. İlk olarak yer tespiti yapmamız gerekiyordu. Işığı içeriye tuttuğumda gördüğünü söyledi. Bende elimi içeriye uzattım. Elimi çok sıkı bir şekilde tuttu ve geri çekmeye çalıştığımda bırakmadı. Sonrasında ben rahatlatmak adına Mehmet ağabeyle konuştuk. Açtığımız deliği büyüttük ve bacaklarının enkaz altında kaldığını gördük. Dolabı kaldırmaya çalışıp çekmeye kalktığımızda ağrıları olduğunu söyledi. Bir şekilde dolabı da parçalayarak sağlık ekiplerine haber verdik. Sonrasında çıkarttık. 4,13  Çıkardığımızda oradaki ekibin yüzüne baktığımda herkesin yorgunluğunun gittiğini gördüm. Tekrardan umutla dolmuştuk. Bir an önce Mehmet ağabeyi hastaneye gönderip başka bir enkaza koşma isteği doğmuştu." dedi.

Edirne AME/SAR Acil Müdahale Ekibi tim lideri Özgür Suakar'da, depremi öğrendikten sonra AFAD'dan gelen görevlendirme üzerine hızlı bir şekilde hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gittiklerini dile getirdi.

Suakar, 12 kişilik ekiple birlikte araka kurtarma çalışmalarına katıldıklarını kaydetti ve şunları söyledi:

"Bölgeye gitmemiz 12 saat sürdü. Bölgede iki kurtarma gerçekleştirdik. Canla başla bir mücadele olduğunu, herkesin taşın altına elini koymuş olduğunu ve ciddi anlamda büyük bir caba harcadığını gördük. "

Doğukan Vurgun