Edirne'de vatandaşlar vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirildi

Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Toplantısı Yapıldı.

Edirne'de vatandaşlar vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı içerisinde yurt içi ve yurt dışında yapacağı vekaletle kurban organizasyonu hakkında toplantı yapıldı. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı'nın katılım ve sunumuyla gerçekleştirilen toplantı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Bizim görevimiz, vatandaşlarımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmelerine rehberlik etmektir. Bu noktada her yıl olduğu gibi vatandaşlarımızın kurbanlarını Müftülüğümüz ve Vakfımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine göndermelerine yardımcı olacağız. Şunu da belirtmek isterim ki Türkiye Diyanet Vakfı bu hizmeti profesyonel bir ekiple ve hem yurt içi hem de yurt dışında sunmaktadır. Makbuz kesilerek teslim alınan kurbanlarınız, yerine ulaştıktan sonra size bilgisi ulaşmaktadır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı kurban ibadetlerini Türkiye Diyanet Vakfı güvencesi ile yerine getirmeye davet ediyorum." dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı ise, "Dünyada her üç buçuk saniyede bir bebek açlıktan ölüyor. İslâm coğrafyası mazlum coğrafyaya dönüşmüş durumda. Hal böyleyken bizler, dünyada ve ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri için bir araya gelerek onların dertlerine çare olmak adına çözümler üretmeye mecbur değil, muhtacız. Muhtaç olduğumuzu Kur'an-ı Kerim ile Rabbimiz, hadisleri ile Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bildiriyor. Çünkü biz iman sahiplerinin görevi sıkıntılı anlarında kardeşlerimizin yanında olmaktır. İşte tam da burada bizim vekaletle kurban hizmetindeki amacımız, imkanı olanları ihtiyacı olanlarla buluşturmaktadır. Vakfımız yıllarca bu alanda yaptığı çalışmalarla vatandaşlarımızın güvenini çoktan kazanmıştır. Ayrıca bu yılki önceliğimizin deprem bölgesi olduğunu hatırlatmak isterim." dedi.

Toplantı teşekkür ve hediye takdimi ile sona erdi.