Edirne'de Polis Ekipleri Kış Lastiği Uygulaması Yaptı

Edirne'de polis ekiplerince şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması dolayısıyla denetim gerçekleştirdi.

Edirne'de Polis Ekipleri Kış Lastiği Uygulaması Yaptı

1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte Edirne'de polis ekipleri harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, ilk olarak otogarda yaptıkları uygulamada, otobüslerin ve ticari araçların aparatla lastik diş derinliklerini ölçtü.

Türkiye genelinde 1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başladı.  Edirne'de de ticari araçlarda kış lastiği denetimi yapıldı. Araçları tek tek durdurarak denetim yapan polis ekipleri, sürücüleri kış lastiğinin önemi hakkında bilgilendirdi.

Sürücülerden Suat Aslan, kış lastiği uygulamasının güzel olduğunu ve herkesin bir an önce kış lastiğini taktırması gerektiğine değindi.

Sürücülerden Şerafettin Kök, zorunlu olduğu için kış lastiğini taktırdıklarını ve şartlara uygun şekilde yolculuğa devam ettiklerini söyledi.

Aralık ayı itibariyle kış lastiği zorunluluğunun başladığını söyleyen taksi şoförü Kenan Laz, kurallara uyduklarını ve kış lastiklerini taktırdıklarını ifade etti.

Otobüs şoförü İzzettin Asma, Sağlık ve yolcular açısından kış lastiğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Uygulama çerçevesinde sürücülerin çoğunluğunun kış lastiği taktırdığı görülürken, kış lastiği taktırmayan sürücülere bin 152 lira trafik cezası uygulandı.

Ekipler aracında kış lastiği bulunan sürücülere teşekkür ederken, lastik değişimi yaptırmayanlara ise uyarıda bulundu. Denetime hazırlıksız yakalanan sürücüler ise oto lastikçilerin yolunu tuttu.

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2022'ye kadar devam edecek.

Özlem Ceylan