Edirne'de olası afetlere karşı 11 barınma alanı bulunuyor

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının üçüncü birleşimi meclis başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Alış, kent genelinde AFAD İl Müdürlüğü tarafından organize edilen konteynır alanları ve sayıları hakkında bilgi verdi.

Edirne'de olası afetlere karşı 11 barınma alanı bulunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları devam ediyor.  Toplantıda dört komisyon tarafından hazırlanan raporlar okunarak meclis üyelerine sunuldu.  Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda komisyon raporları sunuldu.

Toplantının üçüncü birleşiminde Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu,Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu.

İl Genel Meclisi Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Aliş tarafından depreme karşı Edirne'de belirlenen Konteynır alanları hakkında hazırlanan rapor meclis üyelerine sunuldu.

Olası deprem ve doğal afetlerde kullanılması amacıyla kentte 11 barınma alanı bulunduğunu söyleyen Aliş,  Deprem ve doğal afetlerin insanların evlerini ve yaşam alanlarını tahrip edebildiğini ve bu durumlar için hızlı ve güvenli çözüm sunan konteynırların hayati öneme sahip olduğunu aktardı.

"Edirne merkezde barınma amacıyla 2 bin konteynır planlanmaktadır"

Konteynırlarda sağlıklı yaşam koşulları için gerekli donanımların bulunduğunu dile getiren Aliş, "Edirne'de, AFAD İl Müdürlüğü tarafından organize edilen barınma alanları bulunuyor. Yaşanabilecek doğal afetlerde merkezde 6, İpsala, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerimizde birer olmak üzere toplam 11 barınma alanı belirlenmiştir. Edirne merkezde barınma amacıyla 2 bin konteynır planlanmaktadır" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme