Edirne'de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Edirne'de kentin en yoğun caddesi olan Saraçlar Caddesi'nde Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenledi.

Edirne'de kan bağışı kampanyası düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesi’nde kurulan çatırda vatandaşlar kan bağışı desteğinde bulundu.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ekip Doktoru Wasim Zaben, soğuk havaların etkisinden dolayı bağış sayılarının düştüğüne dikkat çekti.

Kan stoklarının kritik seviyeye düştüğünü belirten Zaben, “Kan stoklarında azalma var. Stoklar kritik seviyeye düşmüş durumda. Edirne halkımızı kan bağışına bekliyoruz. Kentte çeşitli noktalarda kan bağışı için merkezlerimiz var. Özellikle bu dönemde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız oluyor. Kış aylarında hastalığa yakalanan vatandaşlar maalesef kan veremiyor. Bazı vatandaşlar da soğuk hava nedeniyle evlerinden çıkmıyor. Bu durum stoklarda düşüşe neden oluyor. " dedi.

Kan bağış merkezinde bağışta bulunarak sağlıklı olan her bireyin kan bağışında bulunması gerektiğini dile getiren Ayşegül Dalgakıran, “Aileme ve arkadaşlarıma sürekli kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. Kan bağışı yaklaşık 5 dakika sürüyor. İnsanların böyle önemli bir konuya 5 dakika ayırması hiç bir şey kaybettirmez. Çevremi bu konuda bilinçlendirmek için elimden geleni yapıyorum.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun