Edirne'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 184'üncü yılı törenle kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 184'üncü yıldönümü kapsamında, Edirne'de Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Edirne'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 184'üncü yılı törenle kutlandı

  Jandarma Teşkilatı'nın 184'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

                Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin tarafından gönderilen mesaj Astsubay Çavuş Asude İrem Koçak tarafından okundu.

Jandarma Genel Komutanlığı olarak son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar özverili bir şekilde çalışacaklarını belirten Çetin gönderdiği mesajda; “Jandarma Genel Komutanlığımız, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, terörle mücadeleye; kahraman, cesaretli, kabiliyetli, çalışkan ve tecrübeli personeliyle, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, bugün olduğu gibi bundan sonra da azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bizler yalnızca emniyet ve asayişi sağlayan bir kolluk kuvveti olarak değil; deprem ve sel felaketlerinden, orman yangınlarına kadar, görev yaptığımız her yerde, yeri geldiğinde "kimsesizlerin kimsesi" olarak vatandaşlarımızı destekleyen, yardım eden, öğreten ve yol gösteren bir kolluk kuvveti olarak da, halkımızın ve vatandaşımızın her zaman 7/24 yanında, yakınında ve yardımında olduk, olmaya devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

                Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez, 184 yıllık köklü bir kuruluş olan jandarma Genel komutanlığının vatanın ve milletin huzuru için gece gündüz demeden çalışarak halkın güvenini kazandıklarını söyledi.

                Jandarma Genel Komutanlığı ferdi olarak vatandaşın güveninin bilincinde hareket ettiklerini belirten Jandarma Komutanı Albay Dönmez şunları kaydetti; “Jandarma Genel Komutanlığı'nın birer ferdi olarak milletimizin bize olan güveninin bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamının her anında ülkemizin her noktasında gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.  Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel nitelikleri muhafazası Canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının, fedakar, personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.” Dedi. 

Tören sonrası İl Jandarma Komutanı Albay Dönmez ve beraberinde komutanlardan oluşan heyet Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Doğukan Vurgun