Edirne'de huzurevi sakinlerine anlamlı kahvaltı

Edirne'de 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde huzurevi sakinlerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Programa katılan huzurevi sakinleri, hem sosyalleşme imkanı buldu hem de gönüllerince eğlendi.

Edirne'de huzurevi sakinlerine anlamlı kahvaltı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Merkez Huzurevi, Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi ve Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım Merkezi'nde kalan yaşlılar, sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Edirne Valiliği Koordinesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Şehir Gönüllüleri Vakfı İşbirliği ile düzenlenen kahvaltı programına; Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yard. Sebahattin Bilgiç, Edirne Merkez Huzurevi Müdürü İbrahim Irmak, Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi Müdürü Esra Eriş, Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Sümeyra Demirbüken, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Balı ve huzurevinde kalan yaşlılar katılım sağladı.

Programa katılan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık ve Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, yaşlılar ile yakından ilgilenerek sohbet etti.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, kahvaltı programında bir konuşma yaptı.

"Yaşlıların karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi dayanışmanın en önemli göstergesidir"

Yaşlılara hürmet, sevgi, hizmetin gelenek olduğunu söyleyen Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, bu geleneğin sürdürülmesinin hem aile bağlarının hem de toplumsal dokunun korunması bakımından hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerin, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlıların karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulmasının, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden birisi olduğunu belirten Özbaş, "Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakılmalarını sağlamak Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır.  Yaşlılarımız geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Hayatlarının büyük kısmını ailesine, topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş olan yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır şekilde bakımlarını sağlamak asli görevlerimizden biridir" ifadelerine yer verdi.

Herkesin bir gün yaşlanacağına dikkat çeken Özbaş,"Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. En verimli çağlarını ülkesine, milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin “Yaşlılar Haftasını” kutluyor, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

Program sonunda yaşlılar “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binasında” hizmet veren LALEL Kafe’de gönüllerince eğlendi. Huzurevlerinde hizmet alan yaşlılar, Edirne Valiliği başta olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özlem Ceylan